Stara Gwardia
![]() |
|
Piękna
![]() |
|
Zaaklimatyzowany
![]() |
|
Moje kolejne patchworkowe dzieło. Narzutka dla Córeczki na pierwsze urodziny. Co prawda z poślizgiem, bo te były w sierpniu, ale za to cała dla niej
![]() --- Ostatnio edytowane 2016-12-15 11:16:43 przez Drozdzikowa --- |
|
Stara Gwardia
![]() |
|
Śliczniutka, taka dziewczyńska do kwadratu ![]() ________________________________________________________
Porządek powinien brać przykład z bałaganu i robić się sam. |
|
Administrator
![]() |
|
Wow piękna! mam te baletnice w sklepie, klienci chętnie kupują ![]() Napracowałaś się ale efekt końcowy wart włożonego wysiłku! ________________________________________________________
* eTasiemka.net - tkaniny i pasmanteria ![]() * Susanna szyje - mój blog ![]() |
|
Zaaklimatyzowany
![]() |
|
Kolejny kocyk w naszym domu. Dla Starszego, bo przecież jego łóżko też ma być z nowym kocykiem. To moje pierwsze poważne zlecenie, gdzie "klient" sam sobie wybierał wzór i kolory w ramce. Wyszło strasznie pstrokato. Tkaniny nie cięłam, dodałam jedynie ramkę, więc to taki pseudo-patchwork. W środku ocieplina silikonowa 200, pikowanie po szwach i wokół planet i rakiet. Niestety nie mam jeszcze stopki do pikowania z wolnej ręki i musiałam nieźle wywijać pod zwykłą stopką. Napociłam się i naklęłam, parę razy byłam bliska płaczu, ale w końcu się udało.
Nie podoba się ani mi, ani mojemu M, za to dzieciaki są zachwycone - Młodsza już nawet twierdzi, ze kocyk (znaczy KOCYK) to jest właśnie ten, a to różowe u niej to tylko narzuta... |
|
Stara Gwardia
![]() |
|
Fajny KOCYK
![]() ![]() |
|
Stara Gwardia
![]() |
|
Bardzo mi się podoba, ramka pięknie dobrana
|
|
Świeżynek
![]() |
|
Nie wiem w ktorym watku zapytyc wiec zapytam tutaj. Czy jest gdzies mozliwosc oddania patchworku do pikowania?
|
|
Stara Gwardia
![]() |
|
Wydaje mi się, że pikują czeszki z Bellus-Gallery, ale to chyba mało opłacalne (biorąc pod uwagę wysyłkę do Pragi i z powrotem). Ddowiedz się w Stowarzyszeniu Polskiego Patchworku (http://polskipatchwork.pl/index.php/o-nas/kontakt/) - tam dziewczyny powinny mieć jakieś informację. Generalnie to ciężko z tym w Europie, a jak już coś się znajdzie to ceny zwalają z nóg. ________________________________________________________
Porządek powinien brać przykład z bałaganu i robić się sam. |
|
Stara Gwardia
![]() |
|
Może Wytwórnia śliczności ma taką usługę?
|
Zaloguj się aby napisać odpowiedź.