Stara Gwardia
![]() |
|
No teraz to kompletnie nie rozumiem.Krążek 0.5cm można przyszyć ale skoro chcesz miec jedną powierzchnię na czysto to jak?Maszyna przyszyje krązek do tkaniny ale na górze krązka będą dziurki i nitka.
|
|
Świeżynek
![]() |
|
Jakieś nitki czy szwy, na krążku nie przeszkadzają, to nie przeszkadza żeby nalepić taśmę obustonną, czyli jest ok.
Na razie tylko pytam, bo nie wiem czy coś z tego będzie.. |
|
Stara Gwardia
![]() |
|
Zapakuj w kopertę i wyślij.
|
|
Świeżynek
![]() |
|
jak pisałem wyżej na razie pytam
|
|
Stara Gwardia
![]() |
|
No więc krążek można przyszyć jak będziesz w fazie wykonawczej tego czegoś co wymyśliłeś
![]() |
|
Stara Gwardia
![]() |
|
Ja miałam kiedyś naprawę pasa neoprenowego o podobnej szerokości - 5 mm i Izunia chyciła. Kłopot z tym,że na maszynie standardy podniesienia stopki to 1 cm. a igły to sprawdzić trzeba, no i są różne rodzaje gumy. Krążek to także korek do wanny i ma tyle samo mm. Pianka powiem szczerze to nie to co lubią maszyny, a jeśli coś nie jest gumką do tekstyliów o której podświadomie myśli "każdy" to nie kojarzy z tym problemów.
Tak naprawdę to b. zbity materiał, czyli mp. - z doświadczenia - 8 warstw cienkiego poliestru ![]() - "bogaty " haft ![]() "kaleczy " i blokuje maszyny, oraz łamie cienkie igły. I bynajmniej nie maszyny "cienkusze" z marketu pod biedronką. Fotkę daj, ale do gumowych naszywek o takiej grubości, podejszew czy sztywnej skóry - tak jak w przypadku grubej torby czy buciora - lep0iej mieć szewskie kopyto. Zapytaj szewca, kaletnika albo krawca, jak nie masz doświadczenia, ja teraz - na dniach borykam się problemem jak espadryle naprawić, i wszyć nowe gumy, albo coś wyhaftować, bo zepsułam już mnóstwo rzeczy mając nadzieję na sukcesy. Neopren spowodował w mojej maszynie tylko coś w rodzaju pijackiego transu, ale szyłam b. wolno. Po prostu przez te materiały igła przechodzi z pewnym oporem, i po przesunięciu transportera duża jej część jeszcze nie wyszła z materiału. Lepiej sprawdzić czy wchodzi jakakolwiek igła, czy tak może jak w skórę licową.. Kurtkę z cieńszej skóry uszyjesz jeszcze na maszynie, ale buta już nie. Sprawdź ręcznie czy igła chodzi,ile musisz użyć siły. Jak nie to do szewca. Może lepiej przykleić butaprenem - jak trampki? A. teraz zauważyłam zdj.i resztę dyskusji,gdzieś się ukryła. Posta zostawiam, nie chcę pisać drugi raz, ale zapytaj jeszcze może szewca. Obawiam się, że dlamaszyny doszycia to nieosiągalne. Pozdr --- Ostatnio edytowane 2018-07-03 20:49:38 przez Koma --- ________________________________________________________
Nie ma rzeczy niemożliwych. Są tylko bardzo nudne i czasochłonne. |
|
Stara Gwardia
![]() |
|
.Na domówce nikt tego nie przyszyje ale na kaletniczej spojnie dam radę.
|
|
Stara Gwardia
![]() |
|
Uhm, chyba że ci zostanie igła w korku do wanny.
![]() ________________________________________________________
Nie ma rzeczy niemożliwych. Są tylko bardzo nudne i czasochłonne. |
|
Stara Gwardia
![]() |
|
Dam znać jak polegnę
![]() |
Zaloguj się aby napisać odpowiedź.