Świeżynek
![]() |
|
no ja już upinam na lewej
![]() ![]() ale pruć za to umiem doskonale w całym swoim życiu tak się sprułem jak w ty tygodniu oczywiście nie mylić z naprułem ![]() ![]() |
|
Stara Gwardia
![]() |
|
Arturo Sadi jeszcze nie jedną rzecz będziesz pruć - niestety.
A co do upinania to uważam że powinno upinać się na prawej stronie, a potem przenosić na lewą, nikt nie nosi ubrań na lewej stronie, poza tym inaczej się wtedy dana rzecz układa, chodzi o ułożenie szwów, powinny gładko przylegać i być niewidoczne. Upinając po lewej stronie nie będziesz widział czy jest tzw "burchelek" ( jakaś nierówność) gdzieś na szwie. ________________________________________________________
|
|
Mistrzyni Krawiectwa
![]() |
|
Zdecydowanie na prawej upinam, wszystko. Wydaje mi się że każdy sobie swój sposób opatentuje jak przenieść szpilki na druga stronę tak jak mu najwygodniej i tak żeby nie zepsuć tego co się uzyskało podczas przymiarki. Znajoma mówi że ona po przymiarce przewraca ciuch na lewa stronę, zaznacza kredą po szpilkach, tam gdzie są wpięte i wyjmuje szpilki z zewnątrz a zapina wewnątrz w miejscach gdzie zaznaczyła kredą. Ja swój sposób to bym musiała na fotce przedstawić ![]() ![]() ________________________________________________________
|
|
Stara Gwardia
|
|
wiecie wiecie ![]() ![]() ________________________________________________________
zapraszam na... http://nocneszycieaurin.blogspot.com/ |
Zaloguj się aby napisać odpowiedź.