Stara Gwardia
![]() |
|
Te ostrza niestety tępią się dość szybko, szczególnie jak tniesz nimi "plastik" czyli polar albo ocieplinę poliestrową. Przy samej bawełnie wytrzymują dłużej. Poza tym, takie "przepuszczanie" kilku włókien może wynikać z nierównego nacisku na nóż, czyli technika.
Jeśli chodzi o urządzenie do ostrzenia to widziałam w necie dwa i jakoś nie wyglądają przekonywująco, nie wspominając ceny ![]() ________________________________________________________
Porządek powinien brać przykład z bałaganu i robić się sam. |
|
Mistrzyni Krawiectwa
![]() |
|
Oj tak, tępią się strasznie na wszystkim, co nie naturalne... 4 % elastanu wystarczy, żeby nożyk stępił się po kilku przeciągnięciach...
Ania ________________________________________________________
Arkę zbudowali amatorzy - Titanica zawodowcy.
http://uczeremchypl.shoper.pl/ http://szycie-z-czeremcha.blogspot.com/ |
|
Zaaklimatyzowany
![]() |
|
Tkaniny cięłam na takiej standardowej macie samogojącej. Spróbuję naostrzyć krążek a później będę go oszczędzać. Polar Minky najwyżej będę ciąć nożyczkami. Ochhh szkoda..dziękuję za odpowiedź!
![]() |
|
Stara Gwardia
![]() |
|
Do sztucznych tkanin i dzianin kup sobie nożyk krążkowy w sklepie budowlanym - kosztuje grosze i nie będzie szkoda a olfę zostaw do bawełny.
I koniecznie daj znać, jak ostrzyłaś nożyk i z jakim efektem ![]() ________________________________________________________
Porządek powinien brać przykład z bałaganu i robić się sam. |
|
Zaaklimatyzowany
![]() |
|
Na pewno dam znać, jak tylko uda mi się dorwać gdzieś ostrzałkę
![]() |
|
Zaaklimatyzowany
![]() |
|
Noże krążkowe są najlepszym rozwiązaniem dla osób szyjących patchworki, gdzie precyzja jest wymogiem. I pierwsze słyszę, żeby maty samogojące przysyłać zwinięte... Zawsze tylko na płasko.
|
|
Świeżynek
![]() |
|
Zgadzam się ze nożyczki krążkowe to dobre rozwiązanie do tego typu prac. sama używam ich prawie codziennie i sporo mi ułatwija pracę./
|
|
Świeżynek
![]() |
|
ja do swojej firmy zamawiam wiele akcesoriów w tym noże w skepie Hillob z Gdyni. Mają tam spory wybór produktów i wszystko mogą wysłać, więc nie jestem zadowolona.
|
|
Stara Gwardia
![]() |
|
Razy 3...elozja92, ile Ci płacą za reklamę?
|
Zaloguj się aby napisać odpowiedź.