Świeżynek
![]() |
|
Witam wszystkich sympatyków szycia
![]() Wczoraj dokonałam zakupu maszyny do szycia...od pewnego czasu chciałam to zrobić by nauczyć się szyć no i JEST KUPIŁAM!! Teraz tylko jak zacząć?? od czego?? ![]() ![]() I tu mam nadzieję uzyskać pomoc na tym forum ![]() Myślę, że przygarniecie kolejną "zieloną". Pozdrawiam |
|
Mistrzyni Krawiectwa
![]() |
|
Witaj Justyno
Od czego zacząć to zależy od tego ile już wiesz ![]() ![]() ________________________________________________________
|
|
Mistrzyni Krawiectwa
![]() |
|
Witaj, Justyno!
Myślę nawet, że jeśli nie miałaś kontaktu z maszyną, to zacznij od... dziurawienia papieru. Głupio brzmi, ale od tego większość zaczynała. Najwięcej problemu może na początku sprawić samo oswojenie się z obsługą pedała /regulowanie prędkości szycia/ i prowadzenie materiału pod stopką. "Szyj" bez nitki po kartce papieru, najpierw czystej, a potem po narysowanych liniach. Ania ________________________________________________________
Arkę zbudowali amatorzy - Titanica zawodowcy.
http://uczeremchypl.shoper.pl/ http://szycie-z-czeremcha.blogspot.com/ |
|
Zaaklimatyzowany
|
|
Witaj
A jak juz oswoisz maszyną to szyj niezbedne rzeczy, np przytnij i podszyj sciereczkę co to niechcący zajęła sie w ferworze gotowania i teraz jest tylko do wyrzucenia, albo naszyj łatkę, to utwierdzi Cię w przekonaniu, że zakup maszyny to dobra inwestycja i zaczniesz szyć. A tak odwotnie to ja będąc na kursie prawa jazdy( nie posiadaliśmy wtedy samochodu) manewr dodawania gazu natychmiast skojarzyłam z naciskaniem pedała maszyny i juz wiedziałam jak sie jeżdzi ![]() |
|
Świeżynek
![]() |
|
witaj
|
|
Stara Gwardia
![]() |
|
Witajcie, kogo jeszcze nie powitałam ![]() ależ nas się tu mnożko robi ![]() moda na szycie kwitnie ![]() ________________________________________________________
|
|
Mistrzyni Krawiectwa
![]() |
|
Witaj
Zacznij jak chcesz, albo od ściereczki, albo od spódnicy, albo od bluzki kimonowej. Ważne żeby Cię to bawiło. ________________________________________________________
"Inteligencja jest jak nogi, masz za dużo to się potkniesz" Terry Pratchett |
|
Administrator
![]() |
|
Witaj!
Najważniejszy zakup zrobiony - teraz czas przystąpić do tworzenia ![]() Dziewczyny dobrze radzą: najpierw coś prostego aby opanować szycie. Ze swojej strony polecam na początek: * Niezbędnik krawcowej * Początki szycia ________________________________________________________
* eTasiemka.net - tkaniny i pasmanteria ![]() * Susanna szyje - mój blog ![]() |
|
Świeżynek
![]() |
|
Witajcie
![]() Przygodę z maszyną rozpoczęłam od skrócenia spodni mężowi ![]() ![]() ![]() ![]() Pozdrawiam Wszystkich |
|
Świeżynek
![]() |
|
A! była bym zapomniała dziękuję dziewczyny za rady!! na pewno skorzystam
![]() --- Ostatnio edytowane 2012-02-02 17:56:55 przez Justyna --- |
Zaloguj się aby napisać odpowiedź.