Mistrzyni Krawiectwa
![]() |
|
Dzięki za propozycje,ale żadnych innych modyfikacji nie zamierzam robić, broń boże falbanek nie przy moich gabarytach już tak wyglądam jak słonica, odprucie koralików w tym wypadku będzie oznaczało odpadanie dalszych koralików, podnieść wyżej i skracać ramiączek też nie mogę bo źle to wygląda sprawdzałam, wtedy jedna trzecia biustu jest spłaszczona pasem z koralików, połączenie z przodu spowoduje że ramiączka kierują się na gardło a nie za szyje na kark, więc jedyna opcja to wykonać szlufki i założyć je marszcząc troszkę zaraz nad miseczką stanika, wówczas znika nadmiar miseczki od strony pachy (mam nadzieje że rozumiecie co mam na myśli ![]() ________________________________________________________
|
|
Stara Gwardia
![]() |
|
Moja wyobraznia nie dala rady ![]() ![]() ________________________________________________________
|
|
Mistrzyni Krawiectwa
![]() |
|
Ok to pokażę to, tylko że uprzedzam widok dla ludzi o mocnych nerwach ![]() ![]() ![]() Na pierwszym zdjęciu widać co chce poprawić, odstaje przy zewnętrznej stronie miseczki od pachy no i ten dekoooooooooooooolt do "pępka" prawie, ja wiem celebrytki tak się noszą, ale ja do nich nie należę i źle się z tym czuję, na drugim zdjęciu tak chwyciłam i jeden problem znika, tu miała by być ta szlufka doszyta i pod nią zmarszczone odrobinę, no i co z tym dekoltem ratujcie dziewczyny ![]() ![]() ![]() ________________________________________________________
|
|
Stara Gwardia
![]() |
|
A nie mozna tych trojkatow podszyc wiekszymi trojkatami by zaslanialy wiecej, lub podszyc tak aby utowrzyc dekolt ktory zasloni wiecej niekoniecznie bedzie mial ksztalt trojkatow, i jak to razem zszyjesz to bedzie wiecej ci zaslanialo a trojkaty koralikowe dalej beda ale pod nimi bedizze warstwa materialu, ktora zasloni wiecej, nie wiem czy to co pisze jest zrozumiale. latwiej byloby pokazac na zywo
![]() |
|
Stara Gwardia
![]() |
|
No i super pomysl z ta szlufka!
Sluchaj a moze problem dekoltu rozwiaze jakas wstazka / pasek wyciety np. z organdyny, ktorym moglabys podszyc od spodu wewnetrzna czesc dekoltu tak aby ta wstazka / pasek wystawal okolo 2 - 3 cm? Na szlufke w zasadzie chyba tez by sie ona nadala.. --- Ostatnio edytowane 2012-10-19 14:00:39 przez replay --- ________________________________________________________
|
|
Stara Gwardia
![]() |
|
A ja bym nic nie dorabiała innego,tylko poprawkę zrobiłabym tak samo z koralików.
To są bardzo pospolite typowe koraliki,spotykane bardzo często w sukienkach. Kupiłabym taki sam podkład,prawdopodobnie jest to żorżeta czarna.Ładnie doszyłabym tam wszystko co trzeba i gdzie trzeba i wyhaftowałabym koralikami. Przypuszczam,że takie koraliki można wszędzie kupić. |
|
Mistrzyni Krawiectwa
![]() |
|
To dobry pomysł, ale mam za mało czasu na to, impreza za tydzień a ja mam oprócz swojej kiecki 150 kamizelek roboczych do uszycia na podszewce pikowanej z pianką, nie mam nawet czasu do sklepu jechać szukać koralików. ________________________________________________________
|
|
Mistrzyni Krawiectwa
![]() |
|
Dla tych co chcieli zobaczyć efekt po poprawce ![]() ________________________________________________________
|
|
Pogromca spamerów
![]() |
|
no i super elegancko ![]() ________________________________________________________
|
|
Stara Gwardia
![]() |
|
No i git! ![]() ![]() ________________________________________________________
|
Zaloguj się aby napisać odpowiedź.