Wersja do druku

3 strony: < 1 2 3 >

Mistrzyni Krawiectwa
Dzięki za propozycje,ale żadnych innych modyfikacji nie zamierzam robić, broń boże falbanek nie przy moich gabarytach już tak wyglądam jak słonica, odprucie koralików w tym wypadku będzie oznaczało odpadanie dalszych koralików, podnieść wyżej i skracać ramiączek też nie mogę bo źle to wygląda sprawdzałam, wtedy jedna trzecia biustu jest spłaszczona pasem z koralików, połączenie z przodu spowoduje że ramiączka kierują się na gardło a nie za szyje na kark, więc jedyna opcja to wykonać szlufki i założyć je marszcząc troszkę zaraz nad miseczką stanika, wówczas znika nadmiar miseczki od strony pachy (mam nadzieje że rozumiecie co mam na myśli :yyyy: ) i uzupełnić kawałek dekoltu czymś, musiało by być to samo co szlufki, skracać jej nie będę bo jest idealna długość, właśnie tak myślę nad jakimś czarnym grubszym szyfonem, ale może ktoś jeszcze ma jakieś inne pomysły?
Moja wyobraznia nie dala rady :D nie wiem gdzie masz zamiar przyszyc te szlufki ale jak to rozwiazuje problem to czemu nie! :) Bardzo chcialabym zobaczyc co wymyslilas , moze wrzucilbys fotke jak juz przerobisz kiecke?
Na pierwszym zdjęciu widać co chce poprawić, odstaje przy zewnętrznej stronie miseczki od pachy no i ten dekoooooooooooooolt do "pępka" prawie, ja wiem celebrytki tak się noszą, ale ja do nich nie należę i źle się z tym czuję, na drugim zdjęciu tak chwyciłam i jeden problem znika, tu miała by być ta szlufka doszyta i pod nią zmarszczone odrobinę, no i co z tym dekoltem ratujcie dziewczyny :beczy::beczy::beczy:

Załączone obrazy

Obrazy zostały zmienione. Kliknij przycisk 'Opublikuj' aby zapisać te zmiany!
Stara Gwardia
A nie mozna tych trojkatow podszyc wiekszymi trojkatami by zaslanialy wiecej, lub podszyc tak aby utowrzyc dekolt ktory zasloni wiecej niekoniecznie bedzie mial ksztalt trojkatow, i jak to razem zszyjesz to bedzie wiecej ci zaslanialo a trojkaty koralikowe dalej beda ale pod nimi bedizze warstwa materialu, ktora zasloni wiecej, nie wiem czy to co pisze jest zrozumiale. latwiej byloby pokazac na zywo :)
Stara Gwardia
No i super pomysl z ta szlufka!

Sluchaj a moze problem dekoltu rozwiaze jakas wstazka / pasek wyciety np. z organdyny, ktorym moglabys podszyc od spodu wewnetrzna czesc dekoltu tak aby ta wstazka / pasek wystawal okolo 2 - 3 cm? Na szlufke w zasadzie chyba tez by sie ona nadala..

--- Ostatnio edytowane 2012-10-19 14:00:39 przez replay ---
To są bardzo pospolite typowe koraliki,spotykane bardzo często w sukienkach.
Kupiłabym taki sam podkład,prawdopodobnie jest to żorżeta czarna.Ładnie doszyłabym tam wszystko co trzeba i gdzie trzeba i wyhaftowałabym koralikami.
Przypuszczam,że takie koraliki można wszędzie kupić.

Mistrzyni Krawiectwa
To dobry pomysł, ale mam za mało czasu na to, impreza za tydzień a ja mam oprócz swojej kiecki 150 kamizelek roboczych do uszycia na podszewce pikowanej z pianką, nie mam nawet czasu do sklepu jechać szukać koralików.

Załączone obrazy

Obrazy zostały zmienione. Kliknij przycisk 'Opublikuj' aby zapisać te zmiany!
Pogromca spamerów
no i super elegancko :)
Stara Gwardia
No i git! :D a jaki material wkoncu wstawilas? Bo na zdjeciu nie moge wypatrzyc :)

3 strony: < 1 2 3 >

Zaloguj się aby napisać odpowiedź.