Świeżynek
![]() |
|
na pewno dasz rade,witam wszystkich
|
|
Zaaklimatyzowany
![]() |
|
Nic się nie martw. Ja mam swoją maszynę od zaledwie trzech miesięcy. Dużo ćwiczyłam, najpierw "na sucho" po kartce w kratkę trenowałam proste szycie, a później na gładkiej rysowałam różne faliste kształty i uczyłam się wyszywać te linie bez nici dziurkując kartki. Później podkładałam materiały(większe ścinki) z wyrysowanymi liniami i szyłam po tych liniach. Uczyłam się podwijać na prostych paskach wyciętych ze starych zasłon i serwetek. Teraz powoli biorę się za proste rzeczy i uszyłam już córkom sukienki, spódniczki, zasłonki do pokoiku... Nie spieszę się, za to staram się żeby szwy były proste, a całość w miarę możliwości uszyta i skrojona jak najdokładniej. Podchodź to tego z uśmiechem a z pewnością będzie dobrze
![]() Powodzenia! |
|
Świeżynek
![]() |
|
Witam!
![]() Te wzorki na kartce to naprawde dobry patent. Potem, jak już się wprawisz możesz też robić to samo na kawałkach materiału i z różnymi nićmi. |
|
Mistrzyni Krawiectwa
![]() |
|
Witam ![]() ________________________________________________________
|
|
Stara Gwardia
![]() |
|
Witaj ![]() i czekamy na pierwsze dzieła ![]() ________________________________________________________
|
|
Świeżynek
![]() |
|
Dzień dobry ponownie, jeszcze jest bardzo kiepsko.
Złapałam jakiś materiał w paski cieniutkie i próbuje po nich trzymać pion...ale ![]() Pozdrawiam ![]() |
|
Świeżynek
![]() |
|
Najważniejsze to być wytrwałym, sama zaczęłam szyć niedawno a już jest znacznie lepiej niż na początku więc trzymam mocno kciuki!!
|
Zaloguj się aby napisać odpowiedź.