Wersja do druku

2 strony: < 1 2

Mistrzyni Krawiectwa
Wiolu - przecież to nie jest obowiązkowe ;-) Nie ma jednego przepisu na szycie ;-) Zależy od satyny. Konkretnie - od jej grubości.

Podejrzałam filmik - wszystko jasne. Sztywnik jest podklejony, żeby materiał się nie strzępił. Pani instruktorka nie zadaje sobie trudu wykończenia choćby zygzakiem ;-)

Ania

--- Ostatnio edytowane 2013-02-08 16:16:35 przez czeremcha ---

http://uczeremchypl.shoper.pl/

http://szycie-z-czeremcha.blogspot.com/

Stara Gwardia
No wiem, wiem. Ale to chyba też sztywności dodaje i trzyma tę puchatość spódniczki i tak szybko nie oklapuje. A właśnie jak dzisiaj zaczęłam szyć, to sobie tak pomyślałam, że oni tam nie obrzucają ani nic :rotfl:
Świeżynek
Dzień dobry,

Od razu zaznaczam, że również jestem amatorką :). Marzy mi się uszycie takiej sukienki na ślub brata. Czy mogłabym prosić o rady czy lepiej uszyć ten dół z koła czy może lepiej na bazie prostokąta? Jeśli ktoś ma jeszcze jakieś inne spostrzeżenia na temat tej sukienki to będę niezmiernie wdzięczna za pomoc :)

Załączone obrazy

Obrazy zostały zmienione. Kliknij przycisk 'Opublikuj' aby zapisać te zmiany!
Administrator
Mi się wydaje że ta sukienka jest skrojona w całości a poniżej pasa jest wszyta gumka. Tam mi się zdaje ale niech się wypowie ktoś bardziej obeznany.

* Susanna szyje - mój blog :)

Świeżynek
Bardzo dziękuję za odpowiedź :) może ktoś jeszcze będzie w stanie doradzić? ;)
Stara Gwardia
Zgadzam się z Susanną że sukienka ma w talii gumkę. Ale według mnie sukienka jest w talii odcinana, dół czyli spódniczka to coś z klosza, obwodem dopasowana do części górnej przez co jest w talii ładnie zmarszczona. Całe koło raczej nie, może pół? Nie wiem czy jasno sformułowałam moje spostrzeżenia:):)

--- Ostatnio edytowane 2020-02-03 15:50:15 przez jakłucznik ---
Świeżynek
Serdecznie dziękuję za pomoc :)!

2 strony: < 1 2

Zaloguj się aby napisać odpowiedź.