Świeżynek
![]() |
|
Dzięki, Zibiasz. Cenna uwaga o dziurce na "puuufff". I dzięki za wskazówki o wzmocnieniu szwów, nie wiedziałam, że to trzeba .
Bizancjum fajne,może wykorzystam, bo skóry wystarczy mi chyba na 2 spore pufy, a może i trzecią mniejszą, taką z niedużych kawałeczków. A te szczypanki to nie moja wersja,myślałam raczej o prostym walcu / inaczej polegnę/. Takie szczypanki są wspaniałe,jednak masz rację, mordęga przy pracy. i chyba duuużo materiału trzeba. A gdzie najlepiej zrobić puff-dziurkę? Chyba gdzieś z boczku , co? |
|
Krawiec-Filozof
![]() |
|
Gdzieś na dole, któryś ze szwów bocznych trzeba zakończyć i zabezpieczyć przed pruciem.
Dziurka nie musi być duża - wystarczą ze 2 cm. ![]() ________________________________________________________
Maszyna do szycia składa się z:
1. maszyny zasadniczej 2. maszynisty https://www.facebook.com/Zibiasz |
|
Świeżynek
![]() |
|
Dzięki. Dobrze, że tylko jedna wystarczy.
|
|
Świeżynek
![]() |
|
Pęt-Elka-jakoś mi umknęło, że nie pytałaś o okrągłą pufę :d, jak uszyjesz pokaz co wyszło
![]() Zibiasz- wypustki to nie do końca sama lamówka i ze względów typowo estetycznych chyba jednak warto, chociaż zgadza się , nie jest to konieczne. |
|
Stara Gwardia
![]() |
|
Fajny temat, ja swoje stare kurtki tez postanowiłam jakoś zużykować , widziałam ostatnio fajny kożuszek jakby patchworkowy, a patchworki są w wydaniu nawet sztucznych futerek modne ostatnio ![]() Bardzo to dobry pomysł, miałam kiedyś pufy ze skaju z zamkem błyskawicznym na dole. Powinno rozwiązać też problem otworka, no i środek będzie łatwo wyjąć ![]() --- Ostatnio edytowane 2014-05-10 08:39:42 przez Koma --- ________________________________________________________
Nie ma rzeczy niemożliwych. Są tylko bardzo nudne i czasochłonne. |
Zaloguj się aby napisać odpowiedź.