23 strony: « < 17 18 19 20 21 22 23 >
Stały Bywalec
![]() |
|
Z innej beczki....
Pamiętacie moją dzianinę, zdjęcie w załączniku? Na zlocie zaczęłam szyć z niej sukienkę portfelową, Burda zaleca elastyczną podszewkę. Dawać nie dawać? Jeżeli tak podpowiedzcie proszę, czego mam szukać? Sukienka 134 z Burdy 11/2013 |
|
Mistrzyni Krawiectwa
![]() |
|
Dawać podszewkę jeżeli chcesz ją nosić w okresie jesienno zimowym bo dzianinka cienka i będzie się czepiać wszystkiego. ________________________________________________________
"Inteligencja jest jak nogi, masz za dużo to się potkniesz" Terry Pratchett |
|
Stały Bywalec
![]() |
|
Dzięki.
Napisali że elastyczną, nie znam się kompletnie, jakąkolwiek elastyczną czy coś konkretnego możesz mi polecić? |
|
Mistrzyni Krawiectwa
![]() |
|
Osobiście lubię cienką elastyczną satynę. Z reguły jest to poliester. Kupiłam kiedyś szermezę i to była tragedia podszewka podjeżdżała za każdym ruchem. ________________________________________________________
|
Stara Gwardia
![]() |
|
A ja jeszcze bardzo chciałam podziękować Arturowi za śliczne plakietki:]
Aurin? te gumisie to w lodówce biorą kąpiel czy sobie stoją w temp. pokojowej? ________________________________________________________
|
|
Stara Gwardia
|
|
ja je trzymam w lodówce, bo wiadomo, że wódka lepiej wchodzi na zimno. zalewam, co dzień zaglądam, mieszam i dolewam im wisniówki /choc pigwówka tez dobra/. moje piły 4 dni , no 5 prawie, bo jedzone były w sobotę, no i tyle powinny przepisowo sie moczyć. dzis wciagnęłam końcówkę co sie ostała w termosie ![]() dzieki wszystkim za fajne spotkanie i do nastepnego mam nadzieję ![]() ________________________________________________________
zapraszam na... http://nocneszycieaurin.blogspot.com/ |
|
Stara Gwardia
|
|
Cześć
Podaję namiary na wykrój kurtki : Burda 1/2009 model 126 Pozdrawiam ![]() ________________________________________________________
|
|
Mistrzyni Krawiectwa
![]() |
|
Stefa pokazywała nam szalik na palcach i tak się zastanawiałam jak coś tak cienkiego okręcić wokół szyi, a teraz już wiem ![]() ________________________________________________________
|
Świeżynek
![]() |
|
Lasencje i lansony (Panie i Panowie),
zabawa mega extra jazzy cool!!! mam nadzieję, że mimo małej niespodzianki przygotowanej przez Stefę, spotkamy się w takim gronie np. ... u mnie na ogródku ![]() ![]() baaardzo się cieszę, zabawa super, ludzie wspaniali, jedynie zapomniałam podpisać się na ścianie w Strimie... trudno, uzupełnię przy okazji ![]() To kiedy nowy zlot, bo nie dosłyszałam...?? ![]() POZDRAWIAM CZARNO, jak czarny jest mój kot ![]() |
|
Świeżynek
![]() |
|
droga Łódź- Wrocław- bezcenna
![]() |
23 strony: « < 17 18 19 20 21 22 23 >
Zaloguj się aby napisać odpowiedź.