294 strony: « < 261 262 263 264 265 266 267 > »
Świeżynek
![]() |
|
Nawiązując do mojego wcześniejszego posta odnośnie zakupu maszyny, chciałbym zadać pytanie dotyczące Singera 2282 dostępnego w Lidlu. Ma pojawić się na dniach w sprzedaży. Jako, że w internecie temat tej maszyny był szeroko omawiany przy pierwszych promocjach na ten model, chciałbym zapytać jak to wszystko wygląda z perspektywy czasu? Czy warto zakupić ten sprzęt? Jak w praktyce wygląda kwestia serwisu? Zanosimy sprzęt do Lidla, czy może jakaś zewnętrzna firma? No i w końcu, co z tym dociskiem stopki? Jest regulowany, czy też nie?
Z góry dziękuję za odpowiedź. |
|
Świeżynek
![]() |
|
Proszę doradzcie mi, jaką maszynę powinnam kupic - jestem poczatkujaca, ale zamierzam szyc dosc sporo i różnych materiałów (m.in. filc). Nie chce wydac za duzo na maszyne. Myslalam o singerze 2250, czy to bedzie dobry wybór?
|
|
Świeżynek
![]() |
|
Mam pytanie odnośnie maszyny janome, żarówka która jest fabrycznie jest trochę za słaba, czy idzie dokupić jakiś zamiennik ledowy żeby dawała białe światło, jeśli tak to proszę o jakiegoś linka do strony
|
|
Stały Bywalec
![]() |
|
Witam,
mam podobne odczucie i z boku na stole zamontowałam sobie dodatkową lampę z jarzeniówką . Coś na wzór maszyn przemysłowych , efekt perfekcyjny , w zależności od tego co robię mam możliwość innego ustawienia kąta padania światła. |
|
Stara Gwardia
![]() |
|
Czy w sklepie w którym byłaś dali ci maszynę do przetestowania? W dobrych sklepach dają, sprawdz jak chodzą pokrętła, przeszyj kawałek na cieniutkim i grubym materiale sama regulując szew(najlepeij zabrać ze sobą własne ścinki)Zobacz jak dogadujesz się z umiejscowieniem pokręteł, dźwigni szycia wstecznego, przemyśl co jesteś w stanie zaakceptować, a co może doprowadzić do szału.
Wszystkie maszyny które wymieniłaś są wg mnie ok, elna też mimo że tańsza ![]() ![]() ________________________________________________________
|
|
Stara Gwardia
![]() |
|
Maszyna z lidla ma wg mnie tylko jedną zaletę, w razie awarii z miejsca oddają kasę. Można oczywiście oddać do sklepu który przekaże do serwisu, ale w przypadkach o których wiem, szczęśliwi nabywcy przy pierwszej okazji poprosili o zwrot pieniążków(dotyczy zarówno silvercresta jak i singera).
Arwena jeśli chcesz szyć dużo zainwestuj w dobry sprzęt, poszukaj sklepu gdzie dadzą Ci wypróbować różne modele. Nawet jeśli potem kupisz w necie taniej to nie będzie to loteria. ________________________________________________________
|
|
Świeżynek
![]() |
|
GoraLove Szycie - merci za odpowiedź
![]() A czy warto płacić więcej za chwytacz rotacyjny? |
|
Świeżynek
![]() |
|
A co z tą żarówka?
![]() |
|
Stara Gwardia
![]() |
|
za sam chwytacz nie warto, w ogóle nie patrzyłabym jaki ma chwytacz, jest wiele rzeczy za które warto dopłacić, ale ten akurat element do nich nie należy ![]() ________________________________________________________
|
|
Stara Gwardia
![]() |
|
żarówkę bym wyciągnęła i udała się z nią do sklepu gdzie bardzo miły pan znalazłby mi pasującą o odpowiedniej lumeności ![]() ________________________________________________________
|
294 strony: « < 261 262 263 264 265 266 267 > »
Zaloguj się aby napisać odpowiedź.