Wersja do druku

294 strony: « < 48 49 50 51 52 53 54 > »

Świeżynek
ja tez juz mam:) teraz bede studiowac instrukcje bo nawet nie wiem jak sie wyciaga z dolu nitke:D
Stara Gwardia
ja tez juz mam:) teraz bede studiowac instrukcje bo nawet nie wiem jak sie wyciaga z dolu nitke:D
Nie chce mi się wierzyć ale u mnie na biurku stoi nowiusieńki SilverCrest.
Mój mąż zobaczył jak mi się oczy do niej zaświeciły w Lidlu i włożył pudełko z maszyną do koszyka:D:D:D:D:D:D:D:rotfl::rotfl::rotfl: powiedział, że jakoś sobie poradzimy z budżetem i mamy dwie córki to mamy komu później dać:)
Administrator
Wow piękna postawa męża. Myślę, ze zakup maszyny szybko się zwróci, w końcu macie małe dzieci, można przerabiać ubranka albo szyć od podstaw. Tak samo z ciuchami męża nie wspominając o drobiazgach dla domu :) Jest tyle możliwości podreperowanie domowego budżetu.

* Susanna szyje - mój blog :)

Mistrzyni Krawiectwa
Pewnie mąż podczytuje forum po cichu :-)

Cieszę się z wami, dziewczyny!

Ania

http://uczeremchypl.shoper.pl/

http://szycie-z-czeremcha.blogspot.com/

Świeżynek
Nie chce mi się wierzyć ale u mnie na biurku stoi nowiusieńki SilverCrest.
Mój mąż zobaczył jak mi się oczy do niej zaświeciły w Lidlu i włożył pudełko z maszyną do koszyka:D:D:D:D:D:D:D:rotfl::rotfl::rotfl: powiedział, że jakoś sobie poradzimy z budżetem i mamy dwie córki to mamy komu później dać:)
To jest Mąż- tylko pozazdrościć:)
choć mój nie-Mąż też się spisał- dzielnie zawiózł mnie 30 km do najbliższego Lidla i też już mam SilverCresta:) jest fajny- jestem zaskoczona bo nie spodziewałam się tak porządnej maszynki:). Instrukcja przeczytana, ściegi wypróbowane, ruda nić nawleczona- robię wykrój i jutro szyję spódnicę:) ciekawią mnie jednak Wasze wrażenia po przeczytaniu instrukcji, bo wg mnie pozostawia wiele do życzenia:(.
Stara Gwardia
Wow piękna postawa męża. Myślę, ze zakup maszyny szybko się zwróci, w końcu macie małe dzieci, można przerabiać ubranka albo szyć od podstaw. Tak samo z ciuchami męża nie wspominając o drobiazgach dla domu :) Jest tyle możliwości podreperowanie domowego budżetu.

Moje córki są już dorosłe, ale jedna chodzi jeszcze do szkoły a druga jest mężatką i obdarzyła mnie dwojgiem cudownych wnucząt, dla których zamierzam szyć, szyć i jeszcze raz szyć pomimo wszystko nie pomijając siebie i męża. Sama nie spodziewałam się takiego prezentu,:oczko::):):D:D opowiadałam u o tej maszynie i jak bardzo mi się podoba. Mówiłam mu też, że dziewczyny z forum bardzo ją chwalą i polecają. :) :)
Instrukcja taka sobie. Ktoś kto nigdy nie szył, będzie miał problemy ze znalezieniem poszczególnych ściegów.

--- Ostatnio edytowane 2012-09-24 19:19:28 przez mamamarta55 ---
Świeżynek
a mój nie-Mąż jak usłyszał w tamtym tygodniu, że chcę kupić maszynę stwierdził,że z szycia się nie utrzymamy:) może i nie ale za to ile zaoszczędzimy:)
Świeżynek
Wczoraj miałam pierwszą randkę z Silver'em. Instrukcja, jeśli chodzi o poprawną polszczyznę - tragedia! Ale od strony merytorycznej - do przejścia. Nie wszystko jest dla mnie jasne, ale myślę, że trzeba po prostu teorię przełożyć na praktykę. Maszyna bez zbędnych gadżetów, dzięki temu czytelna i prosta w obsłudze. Ustawienie i dobór ściegów przysparza mi problemy (długość ściegu z szerokością mi się plącze). Teraz tylko dużo ćwiczeń potrzebuję, żeby nauczyć się równo szyć i może jakąś pierwszą poszewkę zmajstruję.
Spełniłam swoje wieloletnie marzenie - bardzo to przyjemne. Dziękuję bardzo izus za informację o maszynie w Lidlu.

P.S. Może macie jakąś literaturę dot. raczkowania w szyciu godną polecenia?

Pozdrowienia

Milena
Świeżynek
Ja też całkowicie zielona i z chęcią podpisuję się pod prośbę Wisterii :D
Mistrzyni Krawiectwa

http://uczeremchypl.shoper.pl/

http://szycie-z-czeremcha.blogspot.com/

294 strony: « < 48 49 50 51 52 53 54 > »

Zaloguj się aby napisać odpowiedź.