Wersja do druku

294 strony: « < 80 81 82 83 84 85 86 > »

Stara Gwardia
http://ekrawiectwo.net/board/reply/5/7492/?quote=62037#37]
Proszę pomóżcie nie wiem czy ta maszyna jest warta zakupu podaje link:
http://allegro.pl/doskonala-maszyna-do-szycia-carina-professional-i3057659833.html
i czy wiecie coś o serwisie tej maszyny

pozwole sobie dodac cos do Twoich uwag
Każdy sam musi ponieść ryzyko zakupu, zwracam tylko uwagę na 3 kłamstwa widniejące w ofercie sprzedaży tj. :
1.) maszyna renomowanej firmy.to ,ze w Pl nikt o miej nie slyszal nie znaczy ,ze to nieznana firma za granicami Polski
2.) maszyna profesjonalna.pytanie jest kto co za profesjonalne uwaza?, sprzedawca zapewne nie ma pojecia o maszynach, ale moge zagwaranrtowac, ze to byc moze nie profesjonalna ale za to swietna maszyna
3.) posiada owerlok.posiada scieg owerlokowy
moge powiedziec,ze ta maszyna w niczym nie "odstaje" od o mojej o wiele drozszej Brother :oczko:
pozdrawiam Masza

--- Ostatnio edytowane 2013-03-06 16:20:31 przez Masza ---

--- Ostatnio edytowane 2013-03-06 16:21:44 przez Masza ---
Świeżynek
Jestem laikiem, i nic nie wiem na temat maszyn do szycia, ale mam kilka pomysłów i już kiedyś dawno temu szyłam na starym łuczniku babci. Mam pytanie do Masza, może wiesz jakie tam podchodzą stopki, bo zawsze lepiej mieć możliwość dokupienia. A tak w ogóle to tą maszynę ma mi za sponsorować mąż, jednak w zamian mam mu wyszyć na kamizelkach nazwę firmy. Dlatego się tak dopytuję o te litery.
pozdrawiam Dotkagu.
Szpec od maszyn
Chyba zostałem źle zruzumiany, nie zniechęcam do zakupu, użytkownik maszyny może być z niej zadowolony. Zwracałem jedynie uwagę na kłamstwa zawarte w ofercie sprzedaży, nie cierpię sprzedawców parających się taką praktyką.
Świeżynek
Dziękuję wszystkim za pomoc, prawdopodobnie się zdecyduję, ale jeszcze muszę przegadać sprawę i przemyśleć :D
Stara Gwardia
hej,

@dotkagu niestety nie wiem jakie stopki pasuja do tej maszyny ,ale jak bede jutro na kursie moge dopytac moja znajoma ktora ta maszyna posiada...o.k?
ale jesli chcesz nia szyc litery to do tego wystarczy zwykla stopka ta standartowa ,ktora jest w komplecie.

@bogdan mam nadzieje ,ze Cie nie urazilam dopisujac moje uwagi, ale chcialam Twoja wypowiedz tylko sprostowac....ja rowniez nie cierpie klamstwa i wprowadzania w blad innych:)

mam tylko jeszcze jedna uwage, sprzedajacy pisze ,ze maszyna moze byc w uszkodzonym opakowaniu lub opakowaniu zastepczym co moze swiadczyc ,ze nie obchodzono sie z nia zbyt "wrazlwie" a co moze byc powodem jakich uszkodzen elektroniki i mechaniki maszyny niewidocznych golym okiem....uzgodnij ze sprzedajacym co bedzie gdyby maszyna dotarla niesprawna

pozdrawiam Masza:oczko:
Świeżynek
dzięki za radę, na pewno to zrobię. i czekam na informację o stopkach
Jesteście super, jeszcze na żadnym forum nie zostałam potraktowana tak miło i nie dostałam tylu szybkich odpowiedzi.
pozdrawiam Dotkagu
Stara Gwardia
:oczko:nie ma za co....

mam jeszcze tylko jedna uwage a mianowicie dotyczaca instrukcji obslugi....dopytaj czy jest i w jakich jezykach bo na poczatek bez instrukcji szycie taka elektroniczna maszyna moze sprawiac klopoty, w razie co sluze pomoca jesli bedzie instrukcja w j. niemieckim:)

pozdrawiam Masza;)
Mistrzyni Krawiectwa
A ja tez brałam pod uwagę Carinę, kiedy zastanawiałam się nad zakupem maszyny. Chciałam ja kupić w Niemczech z wysyłką do Polski i chyba słabo szukałam, że nie mogłam się doszukać sklepu z taką ofertą.

Więc odpuściłam... Ale maszyna jako taka bardzo mi się podobała.

Ania

http://uczeremchypl.shoper.pl/

http://szycie-z-czeremcha.blogspot.com/

Stara Gwardia
Do Marcina
Każdy woli coś innego jedni Janome,Singera,Brothera ...Silvercreesta z Lidla. Musisz sam popatrzeć na opisy ,a jak coś Ci wpadnie w oko podpytać nawet na forum.Każdy ma swój gust i upodobania.
Dużo osób z forum chwali sobie Silverkę z Lidla,ale ją rzucają tylko na promocje.Sama chciałam ją mieć,ale zawsze jakoś wychodziło ,że jak była to ja nie miałam kasy.Musisz patrzeć w opisach czy ma regulację szerokości i długości ściegu,przydatny jest też wysoki wznios stopki,ale nie każda maszyna go ma.Przed zakupem patrzyłam nawet na allegro i wpadła mi w oko pewna brother i niektóre singery.
Zaaklimatyzowany
Nie ma na forum wątku żałobnego, więc piszę tutaj. Po kilkudziesięciu latach służenia mojej rodzinie odeszła ode mnie moja ukochana maszyna Singerka :zalamka:
Jestem na etapie poszukiwania nowej...a moja wiedza na ten temat jest mniej niż zerowa. Proszę, pomóżcie mi...
Maszyna służy mi przede wszystkim do drobnych napraw(zamki, kieszenie, łatwy na kolana itp.) przeróbek, szycia ciuchów sportowych z elastycznych materiałów oraz prostych "gadżetów" tanecznych z jedwabiu, tiulu...dotychczas wystarczała mi maszyna z kilkoma ściegami (choć chwilami awanturowałyśmy się strasznie)...więc teraz, gdy przyszedł czas na zakup "nówki" wolałabym jakiś bardziej wszechstronny model. Koszt...nie lubię wydawać zbyt dużo...ale mam nadzieję, że to będzie zakup na wieeeele lat...więc powiedzmy, że chciałabym w 1000zł się zmieścić (maszyna+niezbędniki).

Ups...zapomniałam...fajnie by było, żeby nie pracowała zbyt głośno...moja weteranka bardzo mnie rozpieściła swoim "cykaniem"...szycie na Łuczniku teściowej kończy się dla mnie 3 dniową migreną :(

--- Ostatnio edytowane 2013-03-07 10:37:20 przez Bellinda ---

294 strony: « < 80 81 82 83 84 85 86 > »

Zaloguj się aby napisać odpowiedź.