10 stron: « < 4 5 6 7 8 9 10 >
Stara Gwardia
![]() |
|
Ładne są te ozdoby na bluzce ![]() ________________________________________________________
|
|
Świeżynek
![]() |
|
Dziękuję
![]() ![]() |
|
Świeżynek
![]() |
|
I trochę walentynkowo ale w klimacie biało- czarnym. Poducha wyszyta ściegiem dekoracyjnym i naszyte kamienie, w środku jest ovata, szyta jak patchwork.
|
|
Stara Gwardia
![]() |
|
Bardzo ładnie wykorzystałaś ścieg ozdobny.
|
|
Stara Gwardia
![]() |
|
Bardzo ładne te poduchy, widać,że pomysłow Ci nie brakuje!
|
|
Świeżynek
![]() |
|
Płaszcz świetny, super wymyśliłaś z tą ekoskórą
![]() Jak Ty to zrobiłaś że ten ścieg ozdobny na tych zakrętach wyszedł tak idealnie ![]() |
|
Świeżynek
![]() |
|
Kontury przekopiowałam z kartki z gotowym wzorem, stębnówką przejechałam po ołóweczku a potem dekoracyjny ścieg, na zakrętach faktycznie było pod górkę, trzeba obracać tkanina we wszystkie strony
![]() A taką lnianą koszule to już ręcznie kiedyś tam wyhaftowałam, model z burdy chyba 2006 |
|
Świeżynek
![]() |
|
Podziwiam cię za te ręczne hafty, ja jakieś piętnaście lat temu coś tam "dziubałam" ale z wiekiem cierpliwość do takich rzeczy mi się wyczerpala
![]() |
|
Świeżynek
![]() |
|
Marika, coś pięknego te Twoje prace, a mam pytanie o podkładki kuchenne - czego użyłaś "w środku"? Mam wrażenie że to jakiś grubszy materiał, tak?
|
|
Świeżynek
![]() |
|
Bardzo dziękuję! Pierwsze podkładki są z ovatą w środku, tkanina podobna w dotyku do flaneli,grubsza i są troszkę puchate. Te krzyżykowe są usztywniane krochmalem, mają dwie warstwy sztywnej bawełny. Czasem do podkładek stosuję kamelówke bez kleju, żeby trochę je usztywnić.
|
10 stron: « < 4 5 6 7 8 9 10 >
Zaloguj się aby napisać odpowiedź.