Mistrzyni Krawiectwa
![]() |
|
Lepiej żebyś się z nią zaprzyjaźniła. Nie kpię. Mój mąż do dziś śmieje się, że na studiach rozmawiałam z rapidografami, ale nigdy nie zalały mi kalki ![]() ________________________________________________________
"Inteligencja jest jak nogi, masz za dużo to się potkniesz" Terry Pratchett |
|
Świeżynek
![]() |
|
laik da radę?
![]() |
|
Stara Gwardia
![]() |
|
Da. Na pewno. Trzeba tylko chcieć i próbować. ________________________________________________________
|
|
Mistrzyni Krawiectwa
![]() |
|
A dlaczego nie. Każdy tutaj, nie ważne jaki tytuł posiada, zaczynał od poplątanej nitki, połamanych igieł i pokłutych palców.
![]() |
|
I od mnóstwa przekleństw.
Anno81 - wiesz jaki problem mają Roksanitka i BlueGun? Bo na pęczki jest tu postów od ludzi, którym nie chce się przeszukać forum i pogłówkować samemu. Ograniczyć swój wybór do DWÓCH maszyn i zapytać, która lepsza i dlaczego. Widzisz, żeby przejrzeć i porównać uczciwie cztery typy maszyn trzeba na to poświęcić przynajmniej ze 20 minut w cudzej sprawie. I wkurzające jest, że jest się o to nagabywanym średnio cztery razy w tygodniu - tylko dlatego, że komuś się NIE CHCE poświęcić tych samych 20 minut na przejrzenie forum we własnej sprawie. I przy tym okazuje się, że wystarczy jedna kpiarska i dana "od czapy" odpowiedź /przepraszam, Aga, chyba czujesz, o co mi chodzi/, żeby pytajacego zadowolić. Do tego dochodzą inne posty w innych dziedzinach, ale pochodzące również od osób, którym się NIE CHCE. To czemu się dziwić, że nam też się może NIE CHCIEĆ i zaczynamy mieć z tym PROBLEM? A potem wystarczy ________________________________________________________
Arkę zbudowali amatorzy - Titanica zawodowcy.
http://uczeremchypl.shoper.pl/ http://szycie-z-czeremcha.blogspot.com/ |
|
Świeżynek
![]() |
|
Szukałam, ale widać nie nazbyt dobrze... myślałam że trafię na życzliwych ludzi, chętnych do pomocy... ja zawsze chętnie pomagam nie licząc nigdy czasu...
|
|
Pogromca spamerów
![]() |
|
tu sa sami zyczliwi ludzie
ale jak ktos wchodzi na chwilke to kolejny raz nie chce mu sie szukac i tracic czasu zeby komus poszukac idealnej maszyny to Wam szukajacym powinno sie chciec szukac ________________________________________________________
|
|
Mistrzyni Krawiectwa
![]() |
|
My bardzo chętnie pomagamy. Bardzo.
Wiele razy pomagaliśmy nie dostając nawet zwykłego "dzięki", bo komuś się nie chciało ponownie zajrzeć do swojego wątku... Posiedź tu trochę, poobserwuj, pobądź po prostu - a szybko dowiesz się, dlaczego może nam się czasem nie chcieć... Jeśli ktoś pisze: pomóżcie wybrać, bo już sama nie wiem, bo maszyna A ma to, a maszyna B ma tamto, chciałabym szyć to i tamto, zależy mi na takich funkcjach albo ściegach, albo - jestem początkująca i nie wiem, na co zwrócić uwagę, co to znaczy funkcja A , co znaczy funkcja B, czy brak którejś w czymś przeszkadza... To znaczy - że ktoś pokazał swoje zaangażowanie. Że włożył pewien wysiłek - nie tylko polegający na wpisaniu na allegro "maszyna do szycia" i założeniu filtra "500 zł". Że jest jakaś szansa na to, że moje 20 minut nie będzie zmarnowanym czasem. Kolejne 20 minut tego dnia. Bo nie jesteś jedyną osobą poszukującą... Ania ________________________________________________________
Arkę zbudowali amatorzy - Titanica zawodowcy.
http://uczeremchypl.shoper.pl/ http://szycie-z-czeremcha.blogspot.com/ |
|
Stara Gwardia
![]() |
|
1) To forum jest pełne informacji oraz życzliwych i chętnych do pomocy osób (o czym się niejednokrotnie przekonałem) ale to info ciężko będzie znaleźc jeśli na jeden wartościowy temat będzie przypadało 10 tematów w stylu " Cześc , co myślicie etc..." Wartościowe informacje zostaną dosłownie zalaneeee.
2) Chwała Ci za to że chcesz szyc , tworzyc. Świat potrzebuje ludzi którym się chce coś robic. 3) Byłoby jeszcze lepiej gdyby Ci się chciało dokładnie przeszukac forum / netu w poszukiwaniu odpowiedzi na Twoje pytania. Prawie na pewno gdzieś są. 4) Nie ma ? Więc zadaj pytanie w już istniejącym wątku. Na 95% takowy tutaj istnieje. Trzeba tylko poszukac. Uff... To tyle mojego wymądrzania się. Prawdę mówiąc chyba wyczerpałem mój limit gadania na ten rok ![]() A może by tak Suzanna zrobiła Hokus-Pokus i temat "Jaką maszynę wybrac" został "przyklejony" u góry strony + większa czcionka + jakiś walący po oczach kolor tła ? Hę ? Zawsze , coś tam to trochę pomoże... ------------------------------------------------------------------------------------------------------------- P.S. Singer 4423. Mam , używam. Zaj....ta maszyna ![]() ![]() --- Ostatnio edytowane 2013-12-11 21:05:35 przez BlueGun --- ________________________________________________________
Mój Blog: https://benedeksewingarea.blogspot.com/ |
|
Mistrzyni Krawiectwa
![]() |
|
Aniu czuję, czuję. Ale wybór nie był od czapki ![]() --- Ostatnio edytowane 2013-12-12 10:08:06 przez agaaffek --- ________________________________________________________
"Inteligencja jest jak nogi, masz za dużo to się potkniesz" Terry Pratchett |
Zaloguj się aby napisać odpowiedź.