Stara Gwardia
![]() |
|
Też mam taką jak agaaffek. Sprawdza się zwłaszcza przy obszywaniu nogawek ![]() Ale ta podkładka ciekawy wynalazek ,nie widziałam takiej wcześniej. ![]() ________________________________________________________
Anielska cierpliwość wymaga diabelskiej siły...Dla niektórych osób trzeba uzbroić się w cierpliwość, wyrozumiałość....ewentualnie dobrą patelnię... |
|
Stara Gwardia
![]() |
|
Jeszcze jest coś takiego - taki rodzaj podkładki - http://youtu.be/AZcnFcZFoyY?t=3m
Na forum, jeśli dobrze pamiętam, Bogdan radził, aby podkładać pod stopkę złożony kawałek dżinsu. Metod jest kilka. Fides |
|
Mistrzyni Krawiectwa
![]() |
|
Fides. Właśnie popatrzyłam na pilniczek do paznokci. To jest kawałek dość elastycznego plastiku oklejonego papierem ściernym. Wystarczy zedrzeć ten papier i mamy takie coś, czyli płytkę do kompensacji zgrubień materiału. Tamta chyba była teflonowa ________________________________________________________
"Inteligencja jest jak nogi, masz za dużo to się potkniesz" Terry Pratchett |
|
Stara Gwardia
![]() |
|
A może nie "zadzierać" z pilnikiem? Mam kolekcję połamanych linijek - nie wytrzymały w szkole i pękły : ) i też pomyślałam o tym, że by się nadawały na taką podkładkę.
|
|
Mistrzyni Krawiectwa
![]() |
|
Ja mam taki jeden tępy, w ogóle nie piłuje, z nim "zadrę". Ostatnio ktoś mi pokazywał giętką linijkę, kupioną dla dziecka, żeby kolejnej nie złamało. --- Ostatnio edytowane 2015-01-31 19:40:25 przez agaaffek --- ________________________________________________________
"Inteligencja jest jak nogi, masz za dużo to się potkniesz" Terry Pratchett |
Zaloguj się aby napisać odpowiedź.