Wersja do druku

2 strony: < 1 2

Mistrzyni Krawiectwa
Joan. Jeszcze w liceum uwielbiałam chodzić do mojej koleżanki, której tata był krawcem "mężczyźnianym". Koleżanka mniej, ale zawód taty niezdrowo mnie fascynował. Nie był jakimś super mistrzem, ale kochałam jego niedokończone marynarki. Właśnie wtedy nauczyłam się szyć kieszenie z klapką i z wypustkami tak żeby się nie rozłaziły i parę innych rzeczy. Burdę lubię ale przez lata nauczyłam się że to nie wyrocznia. Jest wiele różnych metod szycia tego samego elementu. Im więcej wiesz tym jesteś "wydajniejsza" i możesz wybrać dla siebie metodę, która daje najlepsze efekty.
Dziękuję Aniu :)
Co do Patternmaking for fashion design (który szczęśliwie posiadam) to ma właśnie tylko jeden rozdział, a według mnie jeden rozdział to za mało. Chciałabym trochę więcej się nauczyć. Akurat w tym temacie jestem głodna wiedzy :)
Bardzo żałuję,że w zakładzie krawieckim, w którym uczyłam się szyć zajmowano się głównie krawiectwem damskim.

agaaffek Cieszę się, że nie tylko mi się te niewykończone marynarki tak podobają :D

--- Ostatnio edytowane 2015-02-10 21:21:56 przez JoanP ---
Świeżynek
To mój pierwszy post na forum więc zacznę od przywitania się :)

Interesuję się trochę krawiectwem męskim. Jeżeli to, że treść jest po angielsku, to nie problem, to ogrom wiedzy o tradycyjnym krawiectwie (łącznie ze skanami całych książek) można znaleźć na forum http://www.cutterandtailor.com/
Zaaklimatyzowany
Ernestson dziękuję Ci bardzo :) Na pewno mi się przyda, a na szczęście angielski nie stanowi dla mnie problemu ;)

2 strony: < 1 2

Zaloguj się aby napisać odpowiedź.