Wersja do druku

Świeżynek
Witam, Jestem Sabina i jestem tu nowa. Mam taki problem. W lato mam ślub cywilny. i marzy mi sie taka spódnica. w tym problem ze nie wiem jak się za nią zabrać. Błagam o pomoc. Jakieś podpowiedzi cokolwiek. Z góry dziękuję.

Załączone obrazy

Obrazy zostały zmienione. Kliknij przycisk 'Opublikuj' aby zapisać te zmiany!
Stara Gwardia
Mało widać na tym zdjęciu, niewyraźnie właśnie to co najważniejsze- cała góra. Bo albo to zwykła rozszerzana mocno ku dołowi spódnica, albo z półkola, koła? z takim wzorem materiału, albo materiał w paski i górą wieloma zaszewkami dopasowany (albo małymi zakładkami), ale raczej nie. A to różne kroje.
Bardziej mi to wygląda na taki wzór materiału.

--- Ostatnio edytowane 2015-02-27 10:18:52 przez mmstycha ---
Tak samo jak za kilt mniej więcej. To jest spódnica ułożona w fałdy, w taki sposób, że białe paski chowają się pod czarnymi (materiał musi być w dość szerokie pasy). Układasz materiał i na wysokości bioder fastrygujesz tak jak na filmiku. Żeby uzyskać talię musisz fałdy trochę pogłębić u góry. Fałdy od tali do bioder zaszywasz i zaprasowujesz, wszywasz suwak, pasek i gotowe.
Spódnica nie jest skomplikowana ale wymaga czasu i bardzo dużej dokładności inaczej efekt pójdzie w komin.

http://bizwin.hubpages.com/hub/how-to-sew-kilt-pleats

--- Ostatnio edytowane 2015-02-27 19:56:02 przez agaaffek ---
Dobre masz oczy agaaffek:).
Na moim monitorze nie widać, co i jak. Dopiero na drugim coś tam wypatrzyłam. Rzeczywiście są zakładki.
Wielkie dzięki. To mi już dużo daje. Teraz tylko szukać odpowiedniego materialu. Jezcze raz dziekuje.
Świeżynek
Witam!

Kochani, pomóżcie, szukam producenta bawełny, która jest zamieszczona na zdjęciu- Pomożecie ?

Załączone obrazy

Obrazy zostały zmienione. Kliknij przycisk 'Opublikuj' aby zapisać te zmiany!
róże na szarym kropkowanym tle

Zaloguj się aby napisać odpowiedź.