Świeżynek
![]() |
|
Witam, Jestem Sabina i jestem tu nowa. Mam taki problem. W lato mam ślub cywilny. i marzy mi sie taka spódnica. w tym problem ze nie wiem jak się za nią zabrać. Błagam o pomoc. Jakieś podpowiedzi cokolwiek. Z góry dziękuję.
|
|
Stara Gwardia
![]() |
|
Mało widać na tym zdjęciu, niewyraźnie właśnie to co najważniejsze- cała góra. Bo albo to zwykła rozszerzana mocno ku dołowi spódnica, albo z półkola, koła? z takim wzorem materiału, albo materiał w paski i górą wieloma zaszewkami dopasowany (albo małymi zakładkami), ale raczej nie. A to różne kroje.
Bardziej mi to wygląda na taki wzór materiału. --- Ostatnio edytowane 2015-02-27 10:18:52 przez mmstycha --- ________________________________________________________
Anielska cierpliwość wymaga diabelskiej siły...Dla niektórych osób trzeba uzbroić się w cierpliwość, wyrozumiałość....ewentualnie dobrą patelnię... |
|
Mistrzyni Krawiectwa
![]() |
|
Tak samo jak za kilt mniej więcej. To jest spódnica ułożona w fałdy, w taki sposób, że białe paski chowają się pod czarnymi (materiał musi być w dość szerokie pasy). Układasz materiał i na wysokości bioder fastrygujesz tak jak na filmiku. Żeby uzyskać talię musisz fałdy trochę pogłębić u góry. Fałdy od tali do bioder zaszywasz i zaprasowujesz, wszywasz suwak, pasek i gotowe.
Spódnica nie jest skomplikowana ale wymaga czasu i bardzo dużej dokładności inaczej efekt pójdzie w komin. http://bizwin.hubpages.com/hub/how-to-sew-kilt-pleats --- Ostatnio edytowane 2015-02-27 19:56:02 przez agaaffek --- ________________________________________________________
"Inteligencja jest jak nogi, masz za dużo to się potkniesz" Terry Pratchett |
|
Stara Gwardia
![]() |
|
Dobre masz oczy agaaffek ![]() Na moim monitorze nie widać, co i jak. Dopiero na drugim coś tam wypatrzyłam. Rzeczywiście są zakładki. ________________________________________________________
Anielska cierpliwość wymaga diabelskiej siły...Dla niektórych osób trzeba uzbroić się w cierpliwość, wyrozumiałość....ewentualnie dobrą patelnię... |
|
Świeżynek
![]() |
|
Wielkie dzięki. To mi już dużo daje. Teraz tylko szukać odpowiedniego materialu. Jezcze raz dziekuje.
|
|
Świeżynek
![]() |
|
Witam!
Kochani, pomóżcie, szukam producenta bawełny, która jest zamieszczona na zdjęciu- Pomożecie ? |
Zaloguj się aby napisać odpowiedź.