Świeżynek
![]() |
|
Cześć!
Jestem nowym użytkownikiem tego forum, Kuba, miło mi! Przymierzam się do samodzielnego uszycia torby, którą zamierzam wykorzystywać na co dzień do pracy, na uczelnie, lub wypad za miasto. Jeżeli chodzi o sam kształt, będzie klasyczny. Przykładowe torby możecie znaleźć na Google.pl Chciałbym się zapytać o materiał, który powinienem użyć przy jej szyciu. Tego typu torby z założenia są szyte z prawdziwej skóry. Domowa maszyna, jak pewnie wiecie, ma problem z szyciem takich materiałów. Uważam, że rozsądnym będzie wykorzystanie eko-skóry. Jest to materiał znacznie tańszy od prawdziwej skóry, oraz na tyle elastyczny, żeby móc go obrobić przy pomocy domowej maszyny. Tutaj jednak pojawia się problem, eko-skóra jest zbyt elastyczna, żeby móc z niej uszyć torbę. Myślałem, żeby wzmocnić szytą torbę łącząc parę materiałów, takich jak eko-skóra i bawełna, w jedną całość, uzyskując dzięki temu mniejszą elastyczność. Czy uważacie, że ten pomysł jest dobry? Może jest ktoś w stanie zaproponować coś lepszego? Coś zamiast eko-skóry? Pozwolę sobie zaznaczyć, że zdecydowałem się na uszycie torby z uwagi na sytuację finansową. Prawdziwa, skórzana to koszt nawet 400PLN. Ja chcę wydać jak najmniej! Dzięki wielkie z góry za pomoc! Pozdrawiam Kuba p.s. gdyby temat był już gdzieś poruszany - proszę o informację, ja nic nie znalazłem. |
Zaloguj się aby napisać odpowiedź.