Świeżynek
![]() |
|
Witam wszystkich zainteresowanych
![]() Moja mamuśka wymyśliła ze 10 lat temu miała spodnie najlepsze na świecie, i na lato chce takie znowu... Postanowiłam, pomóc i uszyć, w końcu to nie może być AŻ TAK trudne ![]() a tak naprawdę schody zaczęły się już teraz, bo potrzebny materiał, delikatny, zwiewny ale nie prześwitujący, nie potrafię kupić materiału nie dotykając go, po samym opisie, a w mojej miejscowości nie ma żadnego sklepu z tkaninami. Czy ktoś może coś polecić ? obojętnie czy allegro czy inne sklepy internetowe. Wklejam zdjęcie spodni które przypominają wykrojem te mamuśkowe z przed 10 lat (tamte były z białego lnu chyba) ![]() |
|
Stara Gwardia
![]() |
|
Ja myślę , że len o wiele lepszy niż jakiekolwiek sztuczny materiał.
Sklepòw nie polecę, bo nie znam. Ale był fajny wątek o polecanych sklepach internetowych i niektòre babeczki mają swoje kramiki tu , na forum. |
|
Administrator
![]() |
|
Ja bym te spodnie uszyła z mojego ulubionego jedwabiu indonezyjskiego. Świetna, lejąca tkanina, nie za gruba i nie za cienka, nie prześwituje, dostępna w szalonej gamie wzorów, nie gniecie się mocno no i przyjemna w szyciu. Ja kupuję stacjonarnie w sklepie. Pewnie jak wpiszesz w wyszukiwarkę "jedwab indonezyjski" to coś znajdziesz ![]() ________________________________________________________
* eTasiemka.net - tkaniny i pasmanteria ![]() * Susanna szyje - mój blog ![]() |
|
Świeżynek
![]() |
|
bardzo dziękuje, przyznaje, że nazwa bajeczna
![]() |
|
Stara Gwardia
![]() |
|
Susanaa, a gdzie kupujesz w sklepie stacjonarnym? Zdecydowanie takie sklepy preferuję.
|
|
Administrator
![]() |
|
Zdecydowanie w Łaziskach Górnych na Barlickiego ![]() ![]() ________________________________________________________
* eTasiemka.net - tkaniny i pasmanteria ![]() * Susanna szyje - mój blog ![]() |
|
Stara Gwardia
![]() |
|
a moze len z domieszka?Bywaja mieszanki bardzo przyjemne, ja mam swoja pierwsza sukienke nosze ja od lat, nic sie z nia nie dzieje, jest tak lekka- zupelnie jej nie czuje, genialna.
|
Zaloguj się aby napisać odpowiedź.