Świeżynek
![]() |
|
Dzień dobry.
Czy jest możliwe, zwężenie krawata ? Mam kilka krawatów świetnych firm, które mają bardzo nietypowe łądne wzory i które bardzo lubię, niestety są bardzo szerokie 10-11cm Czy da się zwęzić taki krawat w warunkach domowych, ewentualnie czy zrobi to krawcowa? Pozdrawiam. AK. |
|
Krawiec-Filozof
![]() |
|
Da się zwęzić oczywiście (w drugą stronę byłoby gorzej). ![]() Ale jeśli ma to być naprawdę szykowne - proponuję jednak zlecić pracę specjaliście. Uszycie krawata wbrew pozorom nie jest wcale takie proste, a zepsuć go bardzo łatwo. Trzeba pamiętać o tym, że krawat jest elementem podkreślającym twarz i w związku z tym bardzo rzuca się w oczy każda jego niedoskonałość. Jeśli ktoś z domowników jest biegły w szyciu to można spróbować samodzielnie, ale na próbę weź raczej jakiś mniej atrakcyjny, który w razie niepowodzenia wyrzucisz bez żalu. Już przy samym pruciu przekonasz się, jaka to złożona konstrukcja... ![]() ________________________________________________________
Maszyna do szycia składa się z:
1. maszyny zasadniczej 2. maszynisty https://www.facebook.com/Zibiasz |
|
Świeżynek
![]() |
|
Dzień dobry.
Dziękuję za odpowiedź. Trochę mnie to przeraziło, faktycznie można się obawiać, że po zaprasowaniu, krawat nie będzie równy, albo nie wyjdzie symetrycznie. Nie wiem czy to jest dobre miejsce, ale może w takim razie ktoś wprawny miałby ochotę żeby taką usługę wykonać (oczywiście odpłatnie)? Bo ja raczej sobie nie poradzę. Jeśli tak proszę o prywatną wiadomość. Pozdrawiam. AK |
Zaloguj się aby napisać odpowiedź.