Wersja do druku

Świeżynek
Witam serdecznie wszystkich,

na forum sprowadza mnie pytanie które chodzi mi po głowie od dawna. Mam dwa ubrania które bardzo lubię i które się już zużyły i zamiast szukać podobnych i chodzić po sieciówkach wolałbym dać zarobić małemu przedciębiorcy. Tyle tylko że jak wpisuję w internecie "koszula na zamówienie" czy "spodnie na zamówienie" to wyskakują jedynie jakieś takie super eleganckie pracownie krawieckie dla jakiś lordów, baronów, prezesów, premierów i cholera wie kogo jeszcze, oczywiście cena odpowiednia dla tych bal(r)onów. Te ubrania które chciałbym zamówić to takie absolutnie najzwyklejsze dżinsy i bawełniana codzienna koszula z kołnierzykiem, spodnie kupiłem w C&A (materiał był dość słaby i po 1,5 roku wyglądają nie najlepiej) a koszula była... z TESCO - taki ich trochę lepszy produkt, seria nazywała się PURE COTTON (już ich nie robią), no i jeśli chodzi o koszulę to w ogóle ideał, taka piękna, cienka, bardzo miękka bawełna, i baaardzo długo mi służyła. No i jakbym wiedział o tym że ktoś może mi uszyć spodnie o takim kroju jak te co miałem tyle że z nieco lepszego materiału i taką koszulę, to myślę że zrobiłbym zamówienie kilku sztuk na zapas. Liczę się z tym że będzie drożej niż w sklepie sieciowym, ale nie jakoś dramatycznie drożej. Jeszcze dodam że na spodniach to mi aż tak bardzo nie zależy, ale na takiej koszuli to owszem bardzo!

Proszę by nikt nie pisał, że nie wiem co robię i że mi się znudzi. Na pewno tak się nie stanie, jak odkryłem buty w których mogę chodzić przez 5-7 lat jedynie od czasu do czasu je oddając do podklejenie podeszwy do szewca, to uwierzcie żadnych innych nie kupuję, a tych o których mówię mam już 3 parę :-)

Pozdrawiam z Wrocławia

--- Ostatnio edytowane 2015-06-09 12:26:56 przez MarekJ ---

--- Ostatnio edytowane 2015-06-09 12:28:37 przez MarekJ ---

--- Ostatnio edytowane 2015-06-09 12:29:40 przez MarekJ ---

--- Ostatnio edytowane 2015-06-09 12:49:08 przez MarekJ ---

--- Ostatnio edytowane 2015-06-09 12:50:00 przez MarekJ ---
Stara Gwardia
Witaj MarkuJ,
Rozumiem takie podejście do ubrań czy butów. Czyli koszula jest bez kieszeni? I wygląda tak, jak w tutaj czy jeszcze inaczej?

Fides
Świeżynek
Ten fragment o butonierce skasowałem w poprzednim poście po upomnieniu, że butonierka to co innego niż mi się wydawało. Tak chodzi o to że bez kieszonki :-)

Nieco inna niż podlinkowana, bardziej codzienna, o takim kroju że nie trzeba jej do spodni wpuszczać. Załączam zdjęcia - trochę pognieciona, jeszcze jej nie wypracowałem po ostatnim praniu.

zniszczona jest na mankietach i na zgięciu kołnierzyka

--- Ostatnio edytowane 2015-06-09 13:01:44 przez MarekJ ---

Załączone obrazy

Obrazy zostały zmienione. Kliknij przycisk 'Opublikuj' aby zapisać te zmiany!
Załączniki
Stara Gwardia
Miesiąc temu przetarły się moje ukochane jeansy. Miałam je 8 lat. Wiem co czujesz.
I witaj na forum :)

Zaloguj się aby napisać odpowiedź.