Wersja do druku

2 strony: < 1 2

Stara Gwardia
@Adi. Cieszę się. :- )))

@Mamamarty
Na koszyczku są dwie śrubki, ja używałam do regulowania tej po lewej stronie. Trochę wyjmowania, mocowania koszyczka jest, to prawda, ale to tylko jedna śrubka, znowu, po lewej stronie, z takim języczkiem (blaszką) i koszyczek uwolniony.

Widzisz, nie zapytałam czy naprężacz ustawiony jest maksymalnie. Bo może być też tak, że po prostu pomiędzy talerzykami coś siedzi i nie pozwala spotkać się talerzykom całą powierzchnią i nie będą pracować prawidłowo. A wtedy regulacja bębenka jest niepotrzebna, potrzebne jest czyszczenie naprężacza.

Stara Gwardia
Hmm ... sprawdzałam ten naprężacz na wszystkie możliwe sposoby g talerzyki pa w porządku. Dzisiaj mąż mi pomoże i będziemy regulować. Chce zaoszczędzić 80 zł które musiałabym dać mechanikowi.
Fides jesteś kochana. Dziękuję. Miałam wątpliwości którą śrubką regulować.
Stara Gwardia
MamoMarto, chciałam wrócić do Twojego wpisu klik klik. Pokazałaś tam zdjęcia zygzaka.
Dzisiaj przeczytałam post Czeremchy klik klik klik i przypomniał mi się moment odbioru mojej maszyny z naprawy, a było to prawie sto lat temu : ). Zdziwiłam się wtedy, że maszyna po naprawie a zygzak wygląda prawie tak samo jak u Ciebie po lewej stronie, tyle że u mnie górna nitka była przeciągnięta z obu stron po równo. Z wierzchu zygzak wyglądał super.

Chciałam prosić o wydanie wyroku prawidłowy czy nieprawidłowy ścieg wytwarza maszyna MamyMarty.

2 strony: < 1 2

Zaloguj się aby napisać odpowiedź.