Stara Gwardia
![]() |
|
Jak wyprasowac tkaninę ,ktora za nic nie daje się rozprasować? Skład 70%polyester i 30%wiskoza.Na metce temp. prasowania to tylko jedna kropka ,próbowałam przez wilgotną szmatkę i nic.Nawet na 2 kropki i przez ściereczkę ,a sukienka dalej pognieciona
![]() --- Ostatnio edytowane 2015-08-29 10:17:08 przez Tula --- |
|
Stara Gwardia
![]() |
|
Ja bym zaczęła od ponownego prania (jeśli nadaje się do prania na mokro), delikatnie odwirowała, dobrze strzepnęła i suszyła na wieszaku. Potem ewentualnie można prasować, ale przy delikatnym wirowaniu i odpowiednim rozwieszeniu do suszenia nawet niektóre bawełny nie wymagają już prasowania ![]() I trochę dziegciu, są materiały, których się nie da rozprasować i już, ja mam takie dżinsy (w pierwszym praniu się pogniotły, na zagięciach lekko odbarwiły i od 7 lat nie udało mi się ich rozprasować - taka karma ![]() ________________________________________________________
Porządek powinien brać przykład z bałaganu i robić się sam. |
|
Mistrzyni Krawiectwa
![]() |
|
Tula czy chodzi o pojedyncze zagniecenia czy tkanina jest cała jakby pognieciona? ________________________________________________________
"Inteligencja jest jak nogi, masz za dużo to się potkniesz" Terry Pratchett |
|
Stara Gwardia
![]() |
|
Wyślij zdjęcie tej tkaniny, będzie łatwiej ... ________________________________________________________
|
|
Stara Gwardia
![]() |
|
Oddałam do sklepu ,nie sposób było rozprasować, tak liczne i trwałe były zagniecenia.
|
Zaloguj się aby napisać odpowiedź.