Wersja do druku

Świeżynek
Jakich ściegów używać przy szyciu t-shirtów?
4 nitkowy overlock wystarczy czy lepiej, żeby był 5 nitkowy?
Wystarczy może coverlock? Chcę szyć tylko t-shirty - jeśli tak to jaki?
Chciałbym również aby ktoś mi ponazywał owe ściegi. Nie mogę ich do żadnych przypisać :/

--- Ostatnio edytowane 2015-09-01 18:26:17 przez deannz ---

Załączone obrazy

Obrazy zostały zmienione. Kliknij przycisk 'Opublikuj' aby zapisać te zmiany!
Pogromca spamerów
to jest scieg z renderki 2 i 3 iglowej
a do zszywania overlock 4

--- Ostatnio edytowane 2015-09-01 18:36:17 przez roksanitka ---
Świeżynek
dziękuję za odpowiedź.
Overlock 4 nitkowy jest wystarczający, tak?
Stara Gwardia
overlock nada się tylko do zszywania boków, podwijając dół i rękawy używasz ściegu drabinkowego i do tego jest osobne urządzenie - renderka. Można nabyć takie urządzenia 2w1, ale jakoś takich ściegów będzie dużo gorsza.
Stara Gwardia
witam :)do łączenia boków w dzianinie to ścieg czteronitkowy a do podwijania potrzebny będzie ścieg drabinkowy dwunitkowy lub trzynitkowy czyli tak jak wyżej Gosia pisała, randerka i owerlock 4 nitkowy, albo coverlock ja mam w domku coverlok firmy Merrylock i sa w nim te ściegi ale mam wrazenie że jest on dosc delikatnym urzadzonkiem, do domu w sam raz lub do jednoosobowej firmy usługowej ale jeśli ktoś chce szybko i sprawnie szyć większe ilości koszulek to na pewno lepsza będzie randerka i osobno ovwerlock.
Świeżynek
dziękuję za odpowiedzi!
Sprawa wygląda tak, że moim budżetem jest 2500,-
Co będzie lepsze? Kupić najtańszy overlock i renderkę czy zakupić coverlocka, który w tej cenie powinien spełniać moje oczekiwania tylko tak jak Pani Ania napisała
ja mam w domku coverlok firmy Merrylock i sa w nim te ściegi ale mam wrazenie że jest on dosc delikatnym urzadzonkiem, do domu w sam raz lub do jednoosobowej firmy usługowej ale jeśli ktoś chce szybko i sprawnie szyć większe ilości koszulek to na pewno lepsza będzie randerka i osobno ovwerlock.

Nie wiem którą decyzję podjąć, liczę na Waszą pomoc!

--- Ostatnio edytowane 2015-09-06 18:17:28 przez deannz ---

--- Ostatnio edytowane 2015-09-06 18:18:09 przez deannz ---
Świeżynek
ref
Stara Gwardia
Z takim budżetem to faktycznie sprawa nie jest taka oczywista, ponieważ overlock musi być solidny a randerka wydaje mi sie ze kosztuje dużo ok 2000 zł- pewności co do ceny nie mam. Na pewno nie polecam tego owerlocka z firmy ARKA RADOM on kosztuje ok 300 zł to był mój pierwszy owerlok nie dało się wyregulować ściegu i bardzo szybko spaliła się stopka.
Moim zdaniem w Twojej sytuacji to coverlok byłby jednak lepszy na początek. Póżniej jak by dobrze Ci szła produkcja i sprzedaż czy realizacja zamówień, to sobie zmienisz na np randerke i przemyslowy overlock np firmy juka - na tych owerlokach pracowałam w zakładzie odzieżowym i to są już solidne owerlocki takie przemysłowe.
Poszukaj na forum informacji o maszynach, może znajdziesz jeszcze inne rozwiązanie? powodzenia :)

Zaloguj się aby napisać odpowiedź.