Świeżynek
![]() |
|
Witam. Kupiłam na allegro śliczny (używany) płaszcz za 20zł. Z początku byłam bardzo zadowolona z zakupu, stan płaszcza jak nowy. Płaszcz w moim guście taliowany, ciemno szary, ciepły jesienno wiosenny. Po przymiarce widok z przodu spoko, pasuje na mnie, talia ładnie zaznaczona, z tyłu też OK. Ale potem odwracam się z boku w lustrze i przeglądam i jestem lekko zdziwiona bo płaszcz z boku bardzo brzydko się układa, tak jak na załączonym zdjęciu. Niby nic wielkiego ale to mnie bardzo pogrubia z boku i dziwnie wygląda. Podejrzewam że ten płaszcz jest źle uszyty z tyłu. Czy jest sens go naprawiać czy wyrzucić? Trzeba by chyba go odpruć z jednej strony na dole i przesunąć materiał, żeby nie było tego marszczenia na plecach i potem zaszyć, ale czy to poprawi sytuację? Co byście doradzili? Pozdrawiam.
|
|
Pogromca spamerów
![]() |
|
ten garb jest na tylku? wszyc glebiej
zrob zdjecie ________________________________________________________
|
|
Świeżynek
![]() |
|
Wklejam zdjęcia, czekam na opinie.
|
|
Stara Gwardia
![]() |
|
Wydaje się łatwe do naprawy. Mianowicie, należy rozpruć przy marszczeniu i wszyć głębiej, marszczenia nie zlikwidujemy, może się nawet ciut zwiększyć. Ile trzeba wszyć należy ustalić doświadczalnie.
Czerwone to nowa linia szycia, tak poglądowo, bo tam będzie pewnie ze 2 cm do wszycia ![]() --- Ostatnio edytowane 2015-12-10 13:42:53 przez GoraLove Szycie --- ________________________________________________________
|
|
Pogromca spamerów
![]() |
|
ja zamiast tego marszczenia zrobilabym zaszewki i byloby lepiej ________________________________________________________
|
Zaloguj się aby napisać odpowiedź.