Świeżynek
![]() |
|
Dobry wieczór,
Zarejestrowałem się, gdyż potrzebuję pomocy. Moja dziewczyna lubi przerabiać ciuchy, bawić się materiałami i poprosiła mnie na święta o maszynę do szycia. Budżet, który przewidziałem na ten cel to 500 zł. Przejrzałem sklepy z maszynami i w tej cenie znalazłem kilka maszyn (dodam tylko, że jestem totalnym laikiem), ale opinie na ich temat albo były mieszane, albo nie było ich wcale: - Łucznik 787 Jagoda (różne opinie dotyczące samej marki Łucznik w obecnych czasach) - Zanussi 2300 (brak opinii, plus moje przeczucie że jest to średni wybór) Na tym forum przeczytałem, że czasami warto dołożyć jednak 100 czy 150 zł i kupić coś lepszego. Znalazłem maszynę Husqvarna E20 i zarówno opinie jak i moje przeczucie wydaje się pozytywne. Ale mam wielką prośbę o jakieś rady - czy w założonym początkowo budżecie (500 zł) jestem w stanie kupić coś dobrego (jeśli tak to co), czy powinienem przekroczyć budżet, ale kupić coś porządnego? Z góry dziękuję za wszystkie opinie i pozdrawiam. |
|
Stały Bywalec
|
|
Teraz w Lidlu są w sprzedaży singery które mają pozytywne opinie. Husqvarna to dobra firma i warto nieco przekroczyć budżet aby mieć zadowolenie z maszyny.
|
|
Świeżynek
![]() |
|
W takim razie czy lepszym wyborem będzie wspomniana wyżej Husqvarna E20 za 649 zł, czy ten Singer z Lidla za 599 zł (http://fanlidla.pl/gazetka/2015.12.10.prezenty.dla.kazdego/25530,Maszyna,do,szycia)?
Tutaj różnica w cenie to tylko 50 zł, więc zależy mi na informacji, która z tych maszyn jest lepsza. Z góry dziękuję. |
|
Stara Gwardia
|
|
Wszystko zależy czy twoja dziewczyna już miała do czynienia z maszyną. Jeśli tak to ta z Lidla będzie dobra i każda inna. Teraz większość maszyn jest dość delikatna i szycie na nich kilku warstw jeansu jest raczej nie wskazana. Ja na początek kupiłabym maszynę z mniejszą ilością elektroniki np. Singer 4423 lub 4411. Jest mocniejsza. Tutaj na forum mają ta maszynę i mogą wydać opinię. ________________________________________________________
Mowa szczera trwa wiecznie,
lecz fałszywa tylko chwilę. -Salomon- |
|
Świeżynek
![]() |
|
Miała do czynienia z maszynami, ale takimi mniej skomplikowanymi i prostymi.
Chciałbym jej kupić coś, czego funkcje mogłyby jej starczyć na dłużej niż kilka miesięcy (ich ilość i różnorodność). |
|
Stara Gwardia
|
|
To nad czym się zastanawiasz? kup tego Singera z Lidla. --- Ostatnio edytowane 2015-12-11 13:33:42 przez mamamarta --- ________________________________________________________
|
Świeżynek
![]() |
|
Zastanawiałem się nad Husqvarną i Łucznikami (za mniejszą kwotę).
Ale jak Kaja50 wspomniała o Singerze w Lidlu, to chyba faktycznie nie mam się nad czym zastanawiać. |
|
Stara Gwardia
|
|
Mając taki wybór wykluczyłabym Łucznika. ________________________________________________________
|
Zaaklimatyzowany
![]() |
|
Za dużo negatywnych opinii o Łucznikach jest teraz. Cześć z tego, że rzeczywiście bywają awaryjne, część powtarzana za innymi. Ale skoro masz wybór na Husqvarnę lub Singera, to chyba nie ma co się zastanawiać nad Łucznikiem. Chyba, że 20 letnim.
|
|
Stara Gwardia
![]() |
|
Chyba trzydziestoletnim, bo z 1995 r. to już nie to pokolenie
![]() |
Zaloguj się aby napisać odpowiedź.