Świeżynek
![]() |
|
Nie wiem czy w dobrym miejscu wątek zamieszczam, ale czy mozecie poradzic jakie farby ( marka) sa najlepsze do malowania na tkaninach typu jersey, zara, bawelna itd. Mam pewien projekcik w glowie, ale nigdy nie używałam farb do tkanin, wiec mętlik w glowie bo w necie pełno tego.
|
|
Stara Gwardia
![]() |
|
Doskonale sprawdzają się na dzianinie typu t-shirt farby Fevicryl. Namalowałam szczerbatka synowi i piorę w 40 stopniach pidżamkę i nie spiera się nic. Ale na innej dzianinie, z której mam bluzkę i piorę tak samo jak pidżamkę, to już blaknie rysunek. Nie znam dokładnego składu tej dzianiny, ale ona jest fajna w noszeniu, tylko jak jest mokra, to robi się sztywna, a jak wyschnie, to wszystko powraca do normy. Może ona jest z dodatkiem wiskozy? ________________________________________________________
Praca rozumna i wytrwała, która nie myśli o zbieraniu owoców w tydzień po siewie, nad przepaściami przerzuca mosty. B. Prus |
|
Świeżynek
![]() |
|
Dzieki, poczytam o tuxh farbach. Musze soe w temat zaglebic bo nie ma to byc produkt do mnie prywatnie, a nie chcialabym bubla wypuscic. Wiadomo. Dziękuję za porade
|
|
Krawiec-Filozof
![]() |
|
Szczerze polecam Fevicryle!
To moje ulubione farby, po prostu idealne! Tylko trzeba przestrzegać kilku prostych zasad używania akrylowych farb. Ale naprawdę są cudowne i niesamowicie wydajne. Nawet przy dużym rozcieńczeniu zachowują intensywne właściwości barwiące, łatwo się rozprowadzają, można nimi uzyskać różne nasycenia cieniowań itd... Używam ich bez przerwy i nie mogę się nachwalić! ________________________________________________________
Maszyna do szycia składa się z:
1. maszyny zasadniczej 2. maszynisty https://www.facebook.com/Zibiasz |
Zaloguj się aby napisać odpowiedź.