Świeżynek
![]() |
|
Dopiero rozpoczynam swoją szyciową przygode. Chciałabym uszyć spódniczkę podobną jak na zdjęciu. Zalezy mi na takim samym kolorze, ale chciałbym, żeby była z grubszego materiału, taż żeby nadawała się na jesień-zimę. Materiał musi być w miarę sztywny, zeby ładnie się układał. Prosze o pomoc, jaki materiał wybrać? Chcę zamówić przez internet/ Byłabym wdzięczna za linki do stron z takim materiałrm uśmiech
|
|
Administrator
![]() |
|
Wełna ![]() ________________________________________________________
* eTasiemka.net - tkaniny i pasmanteria ![]() * Susanna szyje - mój blog ![]() |
|
Stara Gwardia
![]() |
|
z grubej dresowej dzianiny mozesz uszyc, tez ladnie wygladaja, a sa wygodne.
|
|
Świeżynek
![]() |
|
Myślałam o dresowej dzianinie, ale czy nie jest za mało sztywna? Zalezy mi na tym żeby układała się podobnie jak na zdjeciu.
|
|
Stara Gwardia
![]() |
|
zobacz zdjecia w sieci rozne cuda z dresowki mozna szyc, jak kupisz cienka to nie bedize sie tak ukladala ale jak gruba ciepla, to powinna podobnie.
|
|
Świeżynek
![]() |
|
Czy gramatura 230g/m^2 będzie wystarcząca?
|
|
Stara Gwardia
![]() |
|
Cześć Niteczka ![]() ![]() ________________________________________________________
Praca rozumna i wytrwała, która nie myśli o zbieraniu owoców w tydzień po siewie, nad przepaściami przerzuca mosty. B. Prus |
|
Administrator
![]() |
|
A jaki efekt końcowy chcesz uzyskać: bardziej elegancki czy sportowy?
Kurcze fajna ta spódniczka, co patrzę na to zdjęcia to mi się takiej chce ![]() ________________________________________________________
* eTasiemka.net - tkaniny i pasmanteria ![]() * Susanna szyje - mój blog ![]() |
|
Świeżynek
![]() |
|
Oo widzę, że nie jestem tu jedynką Niteczką
![]() Chciałabym, żeby to było coś między stylem sportowym a eleganckim, bardziej w stronę elegancką ![]() ![]() |
|
Stały Bywalec
![]() |
|
Może wełna parzona dałaby taki efekt, jest dosyć miękka ale trzyma fason..
No i jest elegancka ![]() ________________________________________________________
tutu |
Zaloguj się aby napisać odpowiedź.