Wersja do druku

Świeżynek
Co sądzicie o wykorzystywaniu ponownie tkanin np z nienoszonej bluzki itp? Na sam początek odwiedziłam lokalny lumpeks i kupiłam kilka szlafroków polarowych w cenie 1 zł za sztukę ;) Na pierwsze próby wystarczy. Wiadomo że nie do wszystkiego, ale czy zdarza Wam się wykorzystywać ponownie materiały z już używanych rzeczy czy zawsze tylko nowe?
Krawiec-Filozof
He he he!:rotfl: Się wziąłem ubawiłem!
Raczej zapytaj, kto z forum tego nie robi, to może będzie kilka osób...:D
Recykling tego rodzaju jest jak najbardziej na porządku dziennym!
https://www.facebook.com/Zibiasz
Stara Gwardia
Kochana, wiesz ile kasy kosztuje sukieneczka dla dziewczynki z ulubionego żakietu mamy, albo sukienki którą miała na studniówce? Sporo, a skąd to wiem, bo sama kiedyś zaproponowałam taką usługę klientce, rozniosło się i teraz mam czasami sporo prucia zanim jeszcze zacznę kroić :oczko:

http://goraloveszycie.blogspot.com/
Stara Gwardia
uwielbiam recycling <3
Zaaklimatyzowany
Dokładnie:)myślę ze każdemu szkoda wyrzucić"jeszcze dobrej rzeczy"
Ja zwykle przerabiam na ubranka dla siostrzeńca ale zaczyna sie wiek "w tym nie bede chodził" wiec nie wiem jak długo:)
Stały Bywalec
Ponoć w s-h można dostać tkaniny niekoniecznie tylko ciuchowe.. znajoma porobiła sobie śliczne firanki z bawełny, z kolei tkaniny zasłonowe przerobiła na poduszki i jakieś narzutki do domu.. wyszła bajka!
Czasami materiał jest już złej jakości, ale rzadko tak bywa. Z tego też względu taki recykling jest dość częsty wśród miłośników krawiectwa. W końcu można dużo zaoszczędzić, jeśli dysponujemy materiałem dobrej jakości i jednocześnie używanym.
Zaaklimatyzowany
Jak w Polsce mieszkałam to chodziłam na kiermasze brata Alberta tam mieli cale bele czasem i wełny i bawełny i różnych innych po 3-5zl za metr:) tutaj ciężko znalezc takie okazje:/

Zaloguj się aby napisać odpowiedź.