Świeżynek
![]() |
|
Chciałabym uszyć sobie dwustronną bluzo-kurtkę. Idealnie by było gdyby miała kieszenie w szwach. No i tu pojawia się problem. Czy mam włożyć dwa worki kieszeniowe pomiędzy tkaniny, każdy do jednej ze stron? Czy ten drugi, który nie będzie używany w danej chwili nie będzie się zwijał? A może macie jakieś inne sposoby?
Będę wdzięczna za wszelkie sugestie i porady. pozdrawiam Ela |
|
Stara Gwardia
![]() |
|
Podpatrzyłam w bluzach ze sklepu, że worki kieszeniowe są połączone z ubraniem sznureczkiem, dzięki temu się nie zawijają.
|
|
Świeżynek
![]() |
|
Dziękuję
![]() ![]() |
|
Krawiec-Filozof
![]() |
|
Często stosowanym rozwiązaniem jest przystębnowanie do przodów po obrysie kieszeni. Wtedy nawet nie trzeba szyć worka, tylko wystarczy jedna warstwa, którą można - jeśli materiał pozwoli - skroić nawet razem z tyłem.
Natomiast worki są czasem szyte ze śliskich tkanin, dzięki czemu zwijanie się nie przeszkadza we wkładaniu ręki do środka. A nawet, jak się zawinie, to też nie stanowi jakiejś strasznej przeszkody... Mam takie kieszenie w jednym polarze i faktycznie trochę się zwijają, ale kiedy coś do nich włożę - od razu przestają! Ważne tylko, żeby przyheftować kawałeczek do dolnego obłożenia przodu, aby obciążone nie wystawały spod bluzy. Albo wszyć po prostu dół kieszeni w ten szew obłożenia. ________________________________________________________
Maszyna do szycia składa się z:
1. maszyny zasadniczej 2. maszynisty https://www.facebook.com/Zibiasz |
Zaloguj się aby napisać odpowiedź.