Stara Gwardia
![]() |
|
Witam wszystkich obecnych w tej chwili na forum i tych, których teraz tu nie ma
![]() Jestem nowa tu na forum, a także całkiem świeża w sprawach dotyczących szycia. Liczę na waszą pomoc i dobre rady ![]() ![]() KotFilemon ![]() |
|
Krawiec-Filozof
![]() |
|
Witaj, Filemonie! ![]() Czy dobrze zgaduję na podstawie nicka, że masz na imię Ilona? ________________________________________________________
Maszyna do szycia składa się z:
1. maszyny zasadniczej 2. maszynisty https://www.facebook.com/Zibiasz |
|
Stara Gwardia
![]() |
|
czesc ![]() ________________________________________________________
|
|
Zaaklimatyzowany
![]() |
|
Witaj, życzę wiele radości z nauki szycia
![]() |
|
Stara Gwardia
![]() |
|
Niestety źle zgadujesz
![]() Niedawno kupiłam swoją pierwszą maszynę do szycia, o której marzyłam x lat. Ma niedługo do mnie dotrzeć. Nie mogę się doczekać ![]() |
|
Stara Gwardia
![]() |
|
![]() ________________________________________________________
|
|
Stara Gwardia
![]() |
|
Łucznik Jagoda, uznałam że jak dla początkującej osoby będzie w porządku
![]() No i nie była za droga :P Ale już sobie nie radzę, bo mi się górna nitka w bębenek wplątuje i nie wiem dlaczego :O |
|
Stały Bywalec
![]() |
|
Kilkakrotnie sprawdź nawleczenie nici ![]() Jak zaczynasz szyć to przytrzymaj nitkę górną i dolną w pozycji lekko naprężonej z tyłu za stopką. ________________________________________________________
tutu |
|
Stara Gwardia
![]() |
|
Oki, zrobię tak
![]() I takie pytanie mam jeszcze, te stopki to mają być takie luźne że aż zlatują jak są uniesione do góry czy to jakaś wada jest? |
|
Zaaklimatyzowany
![]() |
|
Witaj
![]() U mnie w kazdej maszynie było troche luzu ale raczej nie aż tak jak opisujesz, może niech sie użytkowniczki łuczników wypowiedzą ![]() Pozdrawiam |
Zaloguj się aby napisać odpowiedź.