Wersja do druku

Stały Bywalec
Hej , nie powiem że jestem laiczką ,jednak ciągle poznaję nowe tajniki szycia.
Ostatnio zajmuję się strojami historycznymi, na początek poszła epoka empire i oczywiście damskie.
Temat okazał się dość trudny a brak czasu skomplikował go jeszcze bardziej.Jednakże mam nadzieję że niedługo będę mogła pochwalić się swoją twórczością .

Pozdrawiam :papa:
Stały Bywalec
Witaj, z chęcią pooglądam i pokibicuję takiej niszowej produkcji..
Z wewnętrznej potrzeby to pozytywne zakręcenie czy okoliczności zawodowe powodują zainteresowanie strojami historycznymi?
zdublowane :(

--- Ostatnio edytowane 2016-04-01 22:22:13 przez TheTutuOwl ---
Pozytywne zakręcenie można już nazwać nałogiem . A poważnie ,interesuję się historią od dawna .Było zbieranie zdjęć, informacji,przedmiotów itp.
Teraz przy namowie koleżanek nadszedł czas na stroje . Mnóstwo czasu poświęciłam na zbieranie informacji o szczegółach modowych z tamtego okresu.
Projekt już jest, tkaniny również ,dodatki już niedługo przyjadą i.... zacznę krojenie.
Nie ukrywam ,że miałam nadzieję na znalezienie tutaj przydatnych informacji i liczę ,że przy problemach poradzicie mi co nieco ? :papa:
Stały Bywalec
Przyjaźni ludzie, mnóstwo wątków, były nawet tematy o strojach historycznych.. czuj się swobodnie :)
super, jeśli będziesz chciała pokazać swoje projekty, czekam z niecierpliwością
Dziękuję:)
Na tematy historyczne jeszcze nie trafiłam ale poszukam.
Stroje oczywiście pokażę a może i kilka fotek z imprezy na którą są przygotowywane .
Postaram się również podzielić swoją wiedzą jeśli będę potrafiła.
Pozdrawiam:papa:

Zaloguj się aby napisać odpowiedź.