Stara Gwardia
![]() |
|
Witam wszystkich. Nie było mnie tu dość długo, ale jak trwoga to do ekrawiectwa
![]() --- Ostatnio edytowane 2016-05-29 17:00:25 przez Gosia67 --- |
|
Mistrzyni Krawiectwa
![]() |
|
Istnieje jeszcze opcja marszczonego koła i ku tej opcji bym się skłaniała. ________________________________________________________
"Inteligencja jest jak nogi, masz za dużo to się potkniesz" Terry Pratchett |
|
Stara Gwardia
![]() |
|
Tego się obawiałam, powli szykuję się do szycia sukni dla córki, bardzo jej się podoba ten model ale nie jest tak szczupła jak ta modelka i marszczone koło to raczej nie dla niej. Będę musiała uszyć jakąś krótką próbną.
|
|
Świeżynek
![]() |
|
Też bym tutaj obstawiała marszczone koło
![]() |
|
Zaaklimatyzowany
![]() |
|
A czy Córka już mierzyła sukienki o takim fasonie? Princess rzadko kiedy wygląda na żywo tak jak w katalogu, ważne są proporcje i wąska talia. W linku są zdjęcia azjatki a one filigranowe są.
Wychodząc za mąż można się wybrać do salonu np z koleżanką lub Mamą i pomierzyć wszystko, co tam mają. Teraz w erze smartfonów da się też porobić zdjęcia i w domu, na spokojnie wybrać coś do szycia...Czasem zupełnie niebrany pod uwagę fason robi z przeciętnej figury coś wspaniałego i odwrotnie - upatrzony wygląda koszmarnie. Znam mnóstwo dziewczyn, które doznały w salonach szoku mierząc taką "księżniczkową" sukienkę. Chyba, że to już po salonowych konsultacjach jest i tylko szycie zostaje... ![]() ![]() Żeby nie było wątpliwości, nie mam zamiaru nikogo odwodzić od szycia takiej sukienki. Przeczytałam tylko, ze Córka autorki wątku ma szerszą talię i może moja rada oszczędzi czasu, pracy albo nerwów... ![]() --- Ostatnio edytowane 2016-11-16 11:23:28 przez Drozdzikowa --- |
|
Stara Gwardia
![]() |
|
Jeśli mogę dorzucić swoje trzy grosze, marszczenie jest oczywistą oczywistością, koło również, ale nie całe!! To jest wycinek koła, pół, 2/3?