Świeżynek
![]() |
|
Witajcie, problem - nie problem, ale ja mam doświadczenie żadne, a Wy spore, więc na pewno coś doradzicie
![]() 1. Jeden duży kawałek materiału od siedziska przez górę po dół z tyłu, boki zszyć. 2. Jeden duży kawałek materiału od siedziska przez górę po dół z tyłu, na boki wstawki i te zeszyć z dużym kawałkiem. 3. Osobny kawałek na przód i osobny na tył oparcia, zeszyć u góry, boki zszyć ze sobą albo zrobić wstawki. 4. Jeden duży kawał materiału na całość fotela i niech pełni rolę narzuty? :P *żart) Może macie jakieś inne pomysły? |
|
Świeżynek
![]() |
|
Ok...
![]() Natomiast pytanie mam już bardziej szczegółowe: jak ładnie i dokładnie zszyć ze sobą materiał w miejscach zaznaczonych na ostatnim zdjęciu? |
|
Stara Gwardia
![]() |
|
Najprościej jest zdjąć starą tapicerkę i przyjrzeć się jak była zszywana od środka. Ja niedawno odnawiałam w ten sposób fotele obrotowe dzieci. Najpierw zdjęłam starą tapicerkę i rozejrzałam się ,a potem po wycięciu kawałków tkaniny przypasowałam szpilkami bezpośrednio do fotela ,a następnie zszywałam. Wyszło naprawdę super jak na pierwszy raz.
|
|
Świeżynek
![]() |
|
Miałam taki plan, ale, niestety, ktoś się pozbył siedziska i kupiłam bez, więc wszelkie rogi, łączenia to dla mnie tajemnica... do tej pory
![]() --- Ostatnio edytowane 2016-09-28 13:24:53 przez freska --- |
Zaloguj się aby napisać odpowiedź.