Wersja do druku

2 strony: 1 2 >

Świeżynek
Mam dylemat, czy zakupić książkę ostatnio bardzo wychwalaną "Co za szycie", chociaż czytałam też opinie negatywne - czy kupić Burda szycie krok po kroku? Nie jestem krawcową ale lubię szyć, ostatnio powstają ubranka dla naszej najmłodszej córci, no ale starsza też się upomina :) Moja gimnazjalistka ma projekt na koniec gimnazjum o szyciu ubrań i z racji posiadanych maszyn mam im w tym pomóc. Więc, aby projekty miały ręce i nogi, co kupić?
Gdybym miała wybierać to Burdę, zwłaszcza,że masz doświadczenie z maszyną.
Dziękuję za odpowiedź. Mam książkę "Proste i modne szycie", no ale tam nie mam wykrojów odzieży.
Polecam zagadnienia wpisywać po angielsku, anglojęzyczne zasoby są bardziej różnorodne, a jezlei jest problem ze zrozumieniem języka, to przecież na filmiku wszystko jest dokładnie pokazane ;)
Zakładając, że uszytek ma być na poziomie gimnazjalistki,a nie kreacją dla królowej, nauka stamtąd wyciągnięta, bedzie wystarczająca ;)
Stara Gwardia
To zależy jakie się filmiki ogląda. Niekoniecznie będzie to uszytek na poziomie gimnazjalistki, bo na YT można też znaleźć filmy bardzo dokładne, z profesjonalnym szyciem, tylko trzeba to potem umiejętnie wykorzystać.
Świeżynek
To ja polecę YouTube. Wpisz w wyszukiwarce co cię interesuje i yt nauczy cię wsztstkiego ;)
Polecam zagadnienia wpisywać po angielsku, anglojęzyczne zasoby są bardziej różnorodne, a jezlei jest problem ze zrozumieniem języka, to przecież na filmiku wszystko jest dokładnie pokazane ;)
Zakładając, że uszytek ma być na poziomie gimnazjalistki,a nie kreacją dla królowej, nauka stamtąd wyciągnięta, bedzie wystarczająca ;)
Oj, co do yotube-rskich kursów, to się szczerze zraziłam. Córka wyszukała mi kurs instruktażowy własnie na yt, na spódnicę z koła. Powiedziałam jej, że ja nie mam czasu, żeby to oglądać, jak chce to niech dokładnie ten filmik oglądnie i mi powie co i jak (to była polska instrukcja, wiele gadania z błędem w kroju i obliczeniach w tle). Instrukcja okazał się bublem (w końcu sama usiadłam i dowiedziałam się z komentarzy, jak to poprawnie powinno być wyliczone. Materiał prawie zmarnowany, bo uszyłam ale zupełnie po swojemu :)
Pozdrawiam :)
Dorota
http://www.sylwia.szyje.com.pl/notki/128/Uzupelnienie-spodnica-polkloszowa.html

--- Ostatnio edytowane 2017-01-26 22:24:32 przez Agniecha ---
Możesz jeszcze spróbować "Nastolatka szyje sama". Jak widać daje się wykorzystać jeszcze, albo dała 4 lata temu :oczko:
http://www.sylwia.szyje.com.pl/notki/128/Uzupelnienie-spodnica-polkloszowa.html

--- Ostatnio edytowane 2017-01-26 22:24:32 przez Agniecha ---
Patrzyłam na link, rzeczywiście bardzo ciekawa książka, tylko jak ją zdobyć? Nie wiem, czy są nowe wydania a ta książka z bloga jest z 1978r :)

http://allegro.pl/listing?string=nastolatka%20szyje%20sama&bmatch=s0-uni-1-4-1025

--- Ostatnio edytowane 2017-01-27 13:54:20 przez Agniecha ---
Dziękuję bardzo, jeszcze nie siadałam do szukania na allero, dziękuję za link :)
Serdecznie pozdrawiam.
Dorota
Ps. Właśnie zamówiłam za niecałe 3zł :)
Ze skanu tej książki z bloga, wygląda na to, że książka na pewno się przyda.
Zobaczę jak przyjdzie, to napiszę więcej, czy warto.

--- Ostatnio edytowane 2017-01-28 14:11:36 przez Anioły Anielki ---

2 strony: 1 2 >

Zaloguj się aby napisać odpowiedź.