Świeżynek
![]() |
|
Cześć, bardzo zależy mi na ulepszeniu swojej skórzanej kurtki o kaptur. Ale powinien być dobrej jakości, dosyć gruby i nieprzemakalny, chroniący przed wiatrem. Nie potrafię szyć. Żaden krawiec nie zrobi mi tego, wszyscy to standardowe pani Krysie, które mogą jedynie zamek wymienić. Tak deklarują.
![]() Mógłby to być nawet kaptur wymienny, nakładany jakoś. Coś w tym stylu, z dodatkowym kołnierzem i opadającym na barki materiałem(albo doszytym, doklejonym): http://www.filmweb.pl/serial/Kroniki+Shannary-2016-720944/photos/619610 Dodam, że skóra jest dosyć gruba. Czy macie może pojecie, gdzie można zamówić lub kupić takie kaptury, albo czy jakaś chętna osoba wykonałaby to dla mnie? Mogę dobrze zapłacić(w granicach rozsądku i portfela). |
|
Administrator
![]() |
|
Nie każda Pani Krysia ma maszynę przystosowaną do szycia grubej skóry, sama bym się nie podjęła chociażby dlatego, że moją maszyną nie dałabym rady tego uszyć. Jak już szukaj krawca który od lat męczy krawiectwo ciężkie. Może ktoś z forum się zgłosi. Możesz zagadać do Zibiasza -> KLIK ________________________________________________________
* eTasiemka.net - tkaniny i pasmanteria ![]() * Susanna szyje - mój blog ![]() |
|
Świeżynek
![]() |
|
To naprawdę takie trudne? Przecież to tylko skóra, wszystko da się wszyć lub przykleić.
A sam taki kaptur do nałożenia przez kołnierz kurtki? |
|
Stara Gwardia
![]() |
|
Koleżanka już wytłumaczyła że nie każdy posiada odpowiednią maszynę, która jest przystosowana do szycia takich materiałów, a sam przecież wspomniałeś, że to gruba skóra. Więc nie chodzi o to, że jest to trudne, bo podejrzewam, że większość osób szyjących potrafi uszyć i wszyć kaptur ale bez odpowiedniego sprzętu tego się po prostu nie da zrobić.
|
|
Mistrzyni Krawiectwa
![]() |
|
Szyciem odzieży skórzane zajmują się kuśnierze. Dysponują i maszynami i technikami, które pozwalają na uzyskanie dobrego efektu. ________________________________________________________
"Inteligencja jest jak nogi, masz za dużo to się potkniesz" Terry Pratchett |
|
Administrator
![]() |
|
Myślę, że powinieneś podpytać osoby, które szyją np. skórzane torby.
Napisz do Aśki z "Leci Ptaszek" z Krakowa albo do Manufaktury MMS - mają maszyny do szycia skóry, powinny pomóc. ________________________________________________________
* eTasiemka.net - tkaniny i pasmanteria ![]() * Susanna szyje - mój blog ![]() |
Zaloguj się aby napisać odpowiedź.