Świeżynek
![]() |
|
Dzień dobry,
mam problem z ryglówką Pfaff 3339. Jest to maszyna automatyczna z pneumatycznym podnoszeniem stopki. Po włączeniu zasilania stopka podnosi się automatycznie, ale podczas próby szycia maszyna po niecałkowitym opuszczeniu stopki się zatrzymuje i na ekranie pojawia się błąd. Komunikat brzmi: "KLAMERK-FEHLER". Czy dobrze rozumiem, że to może być jakiś problem z chwytaczem? Pozdrawiam |
|
Stara Gwardia
![]() |
|
Komunikat, który się wyświetla to "Klammern-Fehler"? Nie znam się na tym, proszę napisać, jak ustawia się parametry do ryglówki?
|
|
Świeżynek
![]() |
|
Tak komunikat to "KLAMERK-FEHLER".
Prędkość uderzeń ustawiana jest na małym "komputerku" do sterowania, na którym wyświetla się właśnie ten błąd. Natomiast szerokość i długość rygla reguluje się za pomocą dwóch dźwigni, nazwałbym to regulacją mechaniczną, bo żadna elektronika w tym nie uczestniczy. --- Ostatnio edytowane 2017-04-10 15:10:52 przez adolfix1206 --- --- Ostatnio edytowane 2017-04-10 15:11:18 przez adolfix1206 --- |
|
Stara Gwardia
![]() |
|
"KLAMERK-FEHLER" to nie jest "KLAMMERN-FEHLER".
Myślałam, że to błąd ustawień, ale pewnie się pomyliłam. Może ktoś coś podpowie, kto się zna. |
|
Stara Gwardia
![]() |
|
Może problem polega na braku smaru (lub smar zgęstniał i nie ma poślizgu), dlatego stopka nie chce się opuścić.
--- Ostatnio edytowane 2017-04-11 08:44:58 przez Fides --- |
|
Stara Gwardia
![]() |
|
Instrukcja po polsku do ryglówki Juki LK-1900 - strona 47. Może lektura tej instrukcji pomoże? Może tak, a może nie ; )
--- Ostatnio edytowane 2017-04-11 17:50:51 przez Fides --- |
|
Świeżynek
![]() |
|
A gdyby ten komunikat brzmiał właśnie "Klammern-Fehler" to wiedziałbyś może co to może znaczyć, w czy problem?
|
|
Stara Gwardia
![]() |
|
Stara Gwardia
![]() |
|
Nie za bardzo się mogę radzić i osobiście szukałabym rady u kogoś, kto się zna (bo ja się nie znam). Jednak pooglądać i pomierzyć maszynę można samemu. Załóżmy, że od strony ciśnienia jest w porządku. Manometr pokazuje 6 barów, stopka podnosi się i opada, ale za mało. Sprawdziłabym odległości - strona 34 Może tutaj znajdzie się rozwiązanie problemu?
|
Zaloguj się aby napisać odpowiedź.