Wersja do druku

Świeżynek
Witam :)
Chciałabym uszyć sukienkę, która składałaby się z dwóch innych wzorów na takim samym rodzaju tkaniny i myślałam o tym, by pociąć te dwa materiały w paski i połączyć w całość i następnie z takiej gotowej "płachty" materiału dopiero kroić itd. Z tym, że nie jestem do końca pewna jak się zabrać do tego i czy jest to w ogóle możliwe, aby to wyglądało estetycznie i nie było bardzo odznaczające się. Czy powinnam to zrobić metodą patchworkową, czy może jakąś inna, a może jest to niewykonalne? Dopiero się uczę i stąd moje pytanie. Liczę na to, że bardziej doświadczone osoby coś mi podpowiedzą :)
Mistrzyni Krawiectwa
Wiele zależy od tego, jaką sukienkę chcesz uszyć. Inspiracji możesz poszukać chociażby na Pintereście, albo przejrzeć to wyszukiwanie:

https://www.google.pl/search?q=patchwork+dress&client=firefox-b&dcr=0&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=0ahUKEwjD2v2m8rHXAhUSyaQKHTBpAKIQ_AUICigB&biw=1252&bih=604

--- Ostatnio edytowane 2017-11-09 17:21:20 przez Agniecha ---
Myślę że jeśli z 2 chustek, wzorników algo kombinacji wzorów chcesz coś uszyć, to może wyjść nieźle. Robiłam takie rzeczy - moja śp. mama miała z metrowych 2 chust "spódniczkę ludową" (co ciekawe, wzór i tkanina podobna jest po 30 latach ciągle dostępna :), ja robiłam narzutę z wzorników - nawet zdjęcia zostawiłam w "Galerii"; w ogóle jest tam głównie PaszczWork i przeróbki).
Czasami jest to potrzebne, a nawet miłe dla oka - wszystko zależy, czy nie przesadzisz. Jeśli ściegi będą zbyt widoczne albo mało dekoracyjne, stawiam na jednokawałkowy sposób krojenia i szycia.
Kupiłam (no oprócz "pokoleniowych jeansów ze strzępionymi dziurami, must be for 40ties spodnie nowatorsko szyte z jeansu "łątanego" wertykalnie, w 2 kolorach. Zofia Hanus ma czad - projekt spódniczek z chustek - widocznie big beat i pokolenie mojej matki też to bawiło :). Wszystko zależy, gdzie chcesz to ubrać, i co załatać :) )
Zpaniami w wieku pozbawionym złudzeń (jak moim) stawiamy na modę lampasową, ale na forum znajdziesz wielbicielki quiltingu i pacz - worków, może tam też zapytaj, te mają szansę zrobić karierę na własne wzornicwo :) Zamieść może zdjęcia do obejrzenia tych łączeń?)
:angel::aparat:

--- Ostatnio edytowane 2017-11-16 14:22:58 przez Koma ---

Załączone obrazy

Obrazy zostały zmienione. Kliknij przycisk 'Opublikuj' aby zapisać te zmiany!

Zaloguj się aby napisać odpowiedź.