Zaaklimatyzowany
![]() |
|
Dziewczyny, ile wg Was potrzeba materiału, na taką spódnicę z kontrafałdami.
Talia 75 cm. Materiał to wełna średniej grubości. --- Ostatnio edytowane 2017-11-28 16:29:11 przez kamisia --- ________________________________________________________
Nie rezygnuj z czegoś tylko dlatego, że zdobycie tego wymaga czasu - czas i tak upłynie. |
|
Stara Gwardia
![]() |
|
Wg mnie 2 długości. Ale może niech spece się wypowiedza.
|
|
Zaaklimatyzowany
![]() |
|
Zdecydowałam się na wzięcie trzykrotności obwodu talii. Zobaczymy co z tego wyjdzie. ________________________________________________________
Nie rezygnuj z czegoś tylko dlatego, że zdobycie tego wymaga czasu - czas i tak upłynie. |
|
Stara Gwardia
![]() |
|
Material ma zwykle 1.50 szerokosci to wzielabym dwie dlugosci spodnicy, akurat jak licze to wyjdzie 2.20 do 2.30 czyli tyle co 3 pasy
![]() --- Ostatnio edytowane 2017-11-29 12:05:28 przez AsiaSu --- |
|
Stara Gwardia
![]() |
|
kamisia napisała:
. Kamisia, nie wiem czy dobrze zrozumiałam - czy ta "trzykrotność" czyli 2,25 m to będzie ilość materiału w metrach bieżących, o szerokości plus minus 140 cm? Jeżeli tak - to za dużo. Asia Ci dobrze radzi, na taką spódniczkę wystarczą 2 długości (spódniczki) materiału o szerokości 140 cm. Jeżeli spódniczka ma mieć długość np. 60 cm to kup 1,20 m plus zapasy na podłożenie i pasek. Ale jeszcze się zastanawiam - czy ta wełna o której myślisz nie będzie za sztywna lub za gruba na kontrafałdy? |
|
Świeżynek
![]() |
|
ja na swoje spódnice z fałdami też biorę 2x długość, w zupełności wystarcza
|
|
Zaaklimatyzowany
![]() |
|
Taki efekt mi wyszedł ![]() ________________________________________________________
|
Stara Gwardia
![]() |
|
kamisia, gratuluję!! Efektowny efekt
![]() ![]() ![]() |
|
Zaaklimatyzowany
![]() |
|
To studio treningowe ![]() ![]() ________________________________________________________
|
Zaaklimatyzowany
![]() |
|
dubel --- Ostatnio edytowane 2018-02-26 11:43:58 przez kamisia --- ________________________________________________________
Zaloguj się aby napisać odpowiedź.