Świeżynek
![]() |
|
Witam!Mam problem podarła mi się kurtka na plecach rozdarcie jest dość duże czy istnieje sposób naprawy tej kurtki bez odpruwania podszewki z kożuszkiem?Kurtka założona była tylko raz i po prostu puściły szwy jestem załamana
![]() --- Ostatnio edytowane 2017-12-11 14:18:06 przez Sylonis --- |
|
Stara Gwardia
![]() |
|
Ja bym to reklamowala jak raz ubrana.
|
|
Świeżynek
![]() |
|
obawiam sie wlasnie tego ze nie beda chcieli przyjac reklamacji przez zle uzytkowanie
![]() |
|
Stara Gwardia
![]() |
|
Witaj Sylwia.
Wyglada ze zdjecia, ze to wina zlego uszycia a nie uzytkowania. Widac ze nie jest rozdarte na gwozdziu, ale szew sie rozszedl, bo byl zle usszyty. Ja bym tez reklamowala. |
|
Świeżynek
![]() |
|
Dzwonilam na infolinie kazali przeslac zdjecia i czekam zobacze co mi napisza za kurtke zaplacilam 70 euro wiec szkoda mi ja spisac na straty.Mimo wszystko dziękuję za pomoc.
|
|
Stara Gwardia
![]() |
|
Sylonis, nie daj się zbyć . Wyraźnie widać że szew się rozszedł, za mały był zapas materiału na szwie. A niby jak mogłaś źle użytkować kurtkę? Pompowałaś ją jak balon i dlatego szew nie wytrzymał? Ja wiem że handlowcy/producenci rękami i nogami bronią się przed przyjęciem reklamacji i używają różnych bzdurnych uzasadnień, ale bądź stanowcza. Trzymam za Ciebie i mam nadzieję że nie będziesz musiała dochodzić swoich racji aż u Rzecznika Praw Konsumenta.
|
|
Stara Gwardia
![]() |
|
Ja tam miałam (pękł szew na plecach, ale podszewka w całości, nie naruszona była) i usłyszałam, że pewnie kupiłam za małą kurtkę lub na swetry ją nosiłam (i pewnie na lewą stronę)
![]() ![]() |
|
Świeżynek
![]() |
|
Czekam na odpowiedz z centrali i zobaczymy dam znać co postanowiła "gora".Dziękuje za wsparcie 😘
|
|
Stara Gwardia
![]() |
|
Nie powiem, ja tam widzę pewien "feler"- tak jakby kurtka jest nieobrzucona w środku i mam wrażenie, że za chwilę znów się rozleci, to samo z następnym egzemplarzem.
Miałam ten kłopot z paroma nowymi ciuchami, które musiałam po kupnie i oględzinach dopiero obrzucić i doprowadzić wbrew nawet "wszelkim naukom krawieckim" do stanu o większej trwałości, bo bez takiej korekty na moich maszynach wyglądałyby za chwilę tak samo jak twoja kurtka ![]() ________________________________________________________
Nie ma rzeczy niemożliwych. Są tylko bardzo nudne i czasochłonne. |
|
Administrator
![]() |
|
Tak, tylko żeby Ci nie wmówili, że "kupiła Pani za mały rozmiar". Moim zdaniem tkanina ma tendencje do rozchodzenia się i jest przez to niewłaściwie uszyta. Walcz! ________________________________________________________
* eTasiemka.net - tkaniny i pasmanteria ![]() * Susanna szyje - mój blog ![]() |
Zaloguj się aby napisać odpowiedź.