Administrator
![]() |
|
Kochani! Musze szybko uszyc obrus z zaokrąglonymi rogami, taki owal. Klientka myślała, że tylko rach-ciach podwinę dwa razy pod spód i przeszyję. Powiedziałam, że obrus musi miec obszycie, żeby na tych zaokrągleniach nie marszczyło się i nie skręcało. Nie mam tyle tkaniny aby wykonc obszycie w związku z tym wpadłam na pomysł aby to wykonac z lamówki ale nie lamowac tradycyjnie dookoła tylko podłożyc całą pod spód tak aby nie była widoczna z prawej strony. Co Wy na to? Jest to wykonalne? Bo jak utnę to już będzie "po ptokach". Może jeszcze inny pomysł/patent? Chętnie posłucham ![]() Kurcze chcę żeby miała obrus na lata i żeby mnie miło wspomniała ![]() --- Ostatnio edytowane 2017-12-18 12:47:50 przez Susanna --- ________________________________________________________
* eTasiemka.net - tkaniny i pasmanteria ![]() * Susanna szyje - mój blog ![]() |
|
Pogromca spamerów
![]() |
|
ja czasem pachy obszywam podszewką jako lamówką
pasek 3 cm składam na pół, doszywam do łuku, nacinam, wywijam i stębnuję lamówka ofkors ze skosa ale przecie wiesz ![]() ________________________________________________________
|
|
Administrator
![]() |
|
OK OK czyli ogólnie pomysł niegłupi. Tylko, żeby się ładnie układał... ________________________________________________________
* eTasiemka.net - tkaniny i pasmanteria ![]() * Susanna szyje - mój blog ![]() |
|
Stara Gwardia
![]() |
|
No i jak zrobiłaś? Bo ja mam owalny stół, na który na ostatnią Wigilię uszyłam obrus. Uszyłam prostokątny. Użyłam stopki do podwijania. Mąż chciał, żebym uszyłam owalny, ale ja stwierdziłam, że to dla mnie za duże wyzwanie i że tylko na owerloku mogłoby to wyjść. Ale może następny zrobię staranniej.
|
Zaloguj się aby napisać odpowiedź.