Wersja do druku

Świeżynek
Witajcie, dostałam takie krzesła w prezencie (foto poniżej) jednak nie podoba mi się ich kolor (rażący) pomarańcz). Chciałabym uszyć jakieś fajne pokrowce ale nie wiem jak się za to zabrać, aby materiał fajnie przylegał do krzesła i nie odstawał.Dodam że jestem początkująca w szyciu.

Nogi można bez problemu rozkręcić od góry.Jaki materiał polecacie na takie pokrowce?

Pozdrawiam

Załączone obrazy

Obrazy zostały zmienione. Kliknij przycisk 'Opublikuj' aby zapisać te zmiany!
krzesło
Załączniki
Stara Gwardia
Tak żeby fajnie przylegał:mysli: to na plastikowym krześle raczej się nie da.To bardziej tapicerska sprawa niż krawiecka,drewniane krzesło można obtakerować,ponaciągać materiał i uzyskać jakiś efekt na zaokrągleniach.Na Twoim miejscu bym pomalowała odpowiednią farbą i zabezpieczyć jeszcze bezbarwną powłoką może nie będzie się aż tak wycierać.To j3dyne co mi przychodzi do głowy.
Stara Gwardia
Witaj Olga1010:). Ja bym uszyła taką "czapę" nakładaną na krzesło z góry. Ta część która byłaby z tyłu oparcia zachodziłaby aż na spód krzesła, dokąd się da. Drugą część - tę co będzie z przodu oparcia i na siedzisku - zrobiłabym wielowarstwową, tak jak robi się "kanapkę" patchworkową, przyszyłabym do niej ze cztery troczki i przywiązała do nóg krzesła lub zawiązała pod spodem krzesła. Ania ma rację że może to nie wyglądać najlepiej na plastikowym krześle - po prostu będzie się trochę ślizgało - ale chyba przyjemniej jest usiąść na byle jakim pokrowcu (poduszeczce) niż na gołym plastiku. A materiał? Moim zdaniem bawełna (byle nie za cienka) a jako wkład ocieplina.

Zaloguj się aby napisać odpowiedź.