Wersja do druku

Świeżynek
Kochani, dzisiaj totalnie stępiłam oba noże w moim overlocku :beczy: Niestety nie wyjęłam szpilki... Noże teraz szarpią materiał, a nie go tną...

Czy wiecie, gdzie można dostać takie noże? Przeszukałam już chyba cały internet, dzwoniłam do sklepu stacjonarnego, który ktoś mi polecił i niestety też nie mają... ;(

Może ew. wiecie jakich zamienników użyć?

Noże wyglądają jak na załączonym zdjęciu.
Stara Gwardia
Świeżynek
Widziałam tę stronkę. Niestety nie ma tam takich, jak potrzebuje. Mają noże do poprzedniej wersji tej maszyny. W nowej wersji są inne :(

Załączone obrazy

Obrazy zostały zmienione. Kliknij przycisk 'Opublikuj' aby zapisać te zmiany!
Tak wyglądają niże do Singer S14-78
Stara Gwardia
Można zadzwonić i zapytać czy są w stanie sprowadzić taki nóż.
Stara Gwardia
Może będą coś wiedzieć :mysli:
Administrator
Może wystarczy naostrzyć? Ja już dwa razy ostrzyłam nóż w overlocku bo też najechałam na szpilkę. Koszt... 10 zł :)

* Susanna szyje - mój blog :)

Świeżynek
Właśnie tak zrobiłam... :) Niestety niektórzy nie chcieli się podjąć (nie wiem dlaczego), dopiero w punkcie krawieckim panie krawcowe poleciły jakiegoś starszego pana, który im ostrzy noże. Także tym razem się udało, ale zdaje się, że jak mi się te noże kompletnie zepsują, to chyba zostanie mi tylko wymiana maszyny :(
Administrator
Mi ostrzył pan, który ostrzy noże w kosiarkach :D Myślę jednak, że nie każdy chce się tego podjąć... może nie warto.

* Susanna szyje - mój blog :)

Stara Gwardia
Natalia, jeśli owerlok był kupiony w Lidlu - to spróbuj skontaktować się z Lidlem, może coś poradzą.

Zaloguj się aby napisać odpowiedź.