Świeżynek
![]() |
|
Witam.jestem początkująca. Dostałam w spadku hafciarke z programem Digitizer jr. Problem taki że jest po angielsku i nie potrafię przerobić pliku jpg/pgn na jef. Może ktoś mógłby pomóc,bo obiecałam córce że wyhaftuje jej naszywki dla jej grupy gimnazjalistów w szpitalu rehabilitacyjnym.
|
|
Zaaklimatyzowany
![]() |
|
Niestety nie mam hafciarki i tego oprogramowania, więc nie mogę przetestować na własnej skórze. Znalazłam jednak w necie krótką instrukcję przerabiania jpg na jef. W skrócie chodzi o to, że jpg nic nie zdziałasz. Musisz go najpierw zapisać na do bitmapy, a później z bitmap robisz jef. Oto krótka instrukcja:
Krok 1 Otwórz swojego jpg w Paint. Krok 2 Teraz musisz go zapisać w innym formacie. Wybierz Plik – Zapisz jako. Wybierz z rozwijalnej listy formatów Obraz BMP i zapisz w tym formacie. Krok 3 Odpal Digitizer. Kliknij Otwórz i wybierz z rozwijalnej listy Bitmap. Wskaż swój plik, który przed chwilą zapisałaś w Paint i wczytaj go. Krok 4 Teraz go zapisz: kliknij Zapisz jako I wybierz z rozwijalnej listy formatów JEF. Nazwij, zapisz i gotowe |
|
Świeżynek
![]() |
|
Dziękuję. To mi pomoże. Bo instrukcji po polsku jeszcze nie ogarnęła. Młoda będzie szczęśliwą jak zawioze jej za tydzień naszywki. Trzymaj kciuki żeby się udało ☺
|
|
Zaaklimatyzowany
![]() |
|
Mam nadzieję, że pomoże. Daj znać, czy się udało
|
Zaloguj się aby napisać odpowiedź.