Świeżynek
![]() |
|
Dzień dobry.
Szyjemy stroje na pewien konwent fantastyki - magów. I mamy problem z kapturem, który nam się zsuwa z głowy, jak można zaradzić temu problemowi ? Dodatkowo zależy nam na takim efekcie jak na zdjęciu, czyli żeby twarz była niewidoczna ale żeby moNa było normalnie widzieć i oddychać, czy ktoś mógłby nam coś poradzić ? |
|
Świeżynek
![]() |
|
Zdjecia
|
|
Świeżynek
![]() |
|
Zdjecia
|
|
Stara Gwardia
![]() |
|
Jakieś zakłócenia Mocy zwielokrotniły temat który pojawił się w 7 identycznych kopiach - pewnie jest to do skasowania tak aby nie zaśmiecały forum.
Kaptur - Może jakiś tunel od środka z usztywnieniem w postaci drutu (jak w kapturach wojskowych kurtek USA) ? ________________________________________________________
Mój Blog: https://benedeksewingarea.blogspot.com/ |
|
Stara Gwardia
![]() |
|
Można brzeg kaptura dookoła twarzy od środka obszyć grubszym obłożeniem tak żeby dociążyć przód i zrównoważyć ciężar długiego ogona.Co do zakrycia twarzy to za mało danych by coś poradzić.
|
|
Stara Gwardia
![]() |
|
Moc wyraźnie pomięszała szyki i Zerwikaptur jest jeszcze razy trzy idento.
Sznurki w normalnej kapuzie zakłóciły mi pole widzenia, wczoraj o mało nie wpadłam pod samochód przez to.Maski są niedozwolone tylko w Skandynawii, więc może stworzyć coś z boku, co po mocowaniu da na oczy szparę, żeby kaptur nie spadał i nie powodował zakłóceń równowagi, a zakrywał część dolną, jak czarczafy coś takiego? O. W marynarskim stroju jest często na usta i nos taki jakby kołnierz. Jakiś ogólnopolski konwent, jak Nordcon czy Orcon? ![]() ![]() ![]() ________________________________________________________
Nie ma rzeczy niemożliwych. Są tylko bardzo nudne i czasochłonne. |
|
Stara Gwardia
![]() |
|
Jakiś fotoreportaż byłby mile widziany.
Cienka miękka siateczka / woalka przyszyta do górnej części kaptura. Nieużywana może byc zrolowana wzdłuż górnej części kaptura - to z kolei rozwiązanie z szwajcarskiej kurtki. Ale do takiego stroju fajnie pasowała by jakaś maska. ________________________________________________________
Mój Blog: https://benedeksewingarea.blogspot.com/ |
Zaloguj się aby napisać odpowiedź.