Świeżynek
![]() |
|
Uszyłam wstępnie sukienkę. Dopasowałam ją super, jednak mam mały problem. Na ramionach z tyłu lekko odstaje (odchyla się od ciała) ekspres ku górze. Jak temu zaradzić? Odchylenia są 0,5 cm z po każdej ze stron. Wygląda to jak taki mały trójkącik.
Na zdjęciach sukienka jest jeszcze przed rozprasowaniem, bo nie byłam pewna jak tą podszewkę wszyć i nie chciałam pruć po raz kolejny (3 razy ją zszywałam do podkroju pach i dekoltu). Nie wiem czy rozpruwać i jakoś w tyle te 0,5 zgubić? Jak to zrobić by nie pruć całej sukienki? Można to jakoś wyłącznie zatuszować w obrębie tylnich rękawków? Czemu zamek się tak podnosi do góry? Mam również jedną sukienkę z Mohito - kupioną i problem jest ten sam. W książce szycie jest latwe w rozdziale poprawki nie ma tego zobrazowanego. Zaskakujące że owe odchylenie jest tylko przy suwaku, 2 cm od góry. Reszta leży super. Czegoś jest za dużo gdzieś Podszewkę wszywam sama, bo w oryginalnym wykroju sukienka jej nie posiada. --- Ostatnio edytowane 2019-07-11 17:49:37 przez depikowaigieleczka --- |
|
Stara Gwardia
![]() |
|
Jak wygląda lewa strona sukienki? Jest podszewka, obłożenie dekoltu też?
Jak dopasowałaś wierzch sukienki, czy te poprawki zastosowałaś również do podszewki, obłożenia? |
|
Świeżynek
![]() |
|
Tak, jak poprawiam w materiale wierzchnim to i w podszewce. Dziś myślałam, myślałam i wymyśliłam. Wyprułam suwak i wszyłam od nowa, zwężając tył o owy 1 cm - jest extra
![]() ![]() |
Zaloguj się aby napisać odpowiedź.