Wersja do druku

3 strony: < 1 2 3

Mistrzyni Krawiectwa
Tu sprzedawca troszkę opisał co do czego, tylko niestety u nich kupuje się tylko hurtowo całe wałki. http://flizeliny.pl/index.php?id=111

A propos innych usztywnień, czy ktoś się orientuje czy istnieją sztywniki krawieckie gotowe ukształtowane, barkowe ? Nie mam na myśli tutaj żadnego rodzaju poduszek, coś co da taki efekt jak na tym zdjęciu niżej.

--- Ostatnio edytowane 2011-06-02 23:33:15 przez Magda ---

--- Ostatnio edytowane 2011-06-02 23:34:50 przez Magda ---

Załączone obrazy

Obrazy zostały zmienione. Kliknij przycisk 'Opublikuj' aby zapisać te zmiany!
Stara Gwardia
Grubszy,sztywniejszy materiał w środek, pomiędzy dwie identyczne tkaniny. Tak się usztywnia ronda kapeluszy wojskowych.
Mam pytanie, pewnie naiwne: czy fliselinę też (tak jak materiał) należy kroić wzdłuż włókien, czy można nie zwracać na to uwagi? Pamiętam (a raczej: wydaje mi się), że kiedyś trzeba ją było traktować jak materiał i kroić zgodnie z kierunkiem włókien. Kombinuję, że jak ukroję nie zwracając na to uwagi, podklejona część, np. rondo kapelusika lub daszek czapeczki będzie się też układał byle jak, a nie o to chodzi. Dobrze myślę?
Zaaklimatyzowany
Rzadko używam fliseliny, ale traktuję ją jak materiał i kroję zgodnie z kierunkiem. Na dniach natomiast będę pierwszy raz używać wigofilu i w tym przypadku wydaje mi się, że można kroić, jak się chce. Chyba, że się mylę...

3 strony: < 1 2 3

Zaloguj się aby napisać odpowiedź.