Wersja do druku

14 stron: 1 2 3 4 5 6 7 > »

Stara Gwardia
Otworzyłam nowy wątek poświęcony naszym urlopom i wojażom.
Zbliża się sezon wakacyjny, więc myslę, że przyda się takie miejsce na forum.

A może ktoś zechce opisać, jakie są ciekawe miejsca w Polsce do odwiedzenia, gdzie można się zatrzymać, jak spędzić tam czas.

Ja 6 czerwca wyjeżdżam na 3 tygodnie do Jedlca pod Kaliszem - niedaleko co prawda ode mnie, bo zaledwie 70 km, ale zawsze.
Po powrocie wstawię zdjęcia i postaram się opisać, co warto tam zobaczyć. Na pewno Gołuchów, to pamiętam jeszcze z wycieczki w podstawówce.
My bardzo lubimy morze, swego czasu zjeździliśmy niemal całe wybrzeże :) Polecam Kąty Rybackie - bardzo fajne miejsce, cisza, spokój, do morza przez las jakieś 2-3 km więc rowerek się przydaje. Do tego rezerwat kormoranów. Jak się komuś znudzi cisza i spokój to moze podjechać do większego miasta. Bardzo fajnie było też w Mielenku.
Z zagranicznych wojaży zachwyciła mnie Chorwacja! Yhhh to był najfajniejszy urlop! A w zeszłym roku byliśmy na Słowacji w Liptovskim Mikulasie (to tam gdzie powieszono janosika). Musze przyznać, ze pod wieloma względami Słowacy wyprzedzili Polaków... Piękne jaskinie do zwiedzania, mozna wybrać się kolejką na Chopok, podjechać do Basenovej czy Tatralandii. Sami Słowacy mili i otwarci (radze tylko uważać na kontrole drogowe bo mandaty są nieziemsko wysokie!). Potem na chwile wyskoczyliśmy do Włoch do Bibione. Idealne miejsce na wakacje z dziećmi :)Niestety drogo... ale wszystko jest na miejscu. Na szczęście zabraliśmy ze sobą rowery - bez nich umarlibyśmy z nudów. W Bibione są bardzo fajne trasy rowerowe, miasto można objechać calutkie.

W tym roku (w sumie już pod koniec czerwca) wybieramy się na kilka dni do Szwecji.

* Susanna szyje - mój blog :)

Stara Gwardia
Do tego rezerwat kormoranów.
w pierwszym momencie przeczytalam: rezerwat komarów :D:p
w pierwszym momencie przeczytalam: rezerwat komarów :D:p
Wiesz co jakby nie było to komarów w lesie jest sporo :D

Stara Gwardia
monikowo - super pomysł z tym tematem :)

A w zeszłym roku byliśmy na Słowacji w Liptovskim Mikulasie (to tam gdzie powieszono janosika). Musze przyznać, ze pod wieloma względami Słowacy wyprzedzili Polaków... Piękne jaskinie do zwiedzania, mozna wybrać się kolejką na Chopok, podjechać do Basenovej czy Tatralandii.

Polecam Liptovski Mikulas - to jedno z moich ulubionych miejsc (jesli nie najulubieńsze na świecie) - jeździmy tam przynajmniej raz na rok. Miasteczko ma super klimat! Jest tam świetnie o każdej porze roku!! Bylismy tam na sylwestra w domku z grupą ok 15 osób i było super - pół ekipy robiła wypad na narty/deskę, reszta uderzała do Aquaparku na kąpiel w zewnętrznym basenie o temp. 38 stopni przy padającym śniegu i widokiem na ośnieżone szczyty :)
W czerwcu polecam tatralandię bo są otwarte zewnętrzne zjeżdżalnie - teraz jest ich chyba ze 20. Super zabawa!!
Ostatnio bylismy na weekend listopadowy z teściami - wynajelismy super mieszkanko z 2 sypialniami w samym centrum za niewielkie pieniadze - objeżdzilismy wszystkie okoliczne komleksy basenowe - Basenova, Tatralandia i Poprad (najbardziej polecam ten ostatni - ok 70 km od Liptowskiego Mikulasa) po drodze wspaniałe widoki (mam chyba setkę zdjęć gór robionych z auta :D) I potem wieczorki przy słowackim piwku podjadając wędzone liptovskie serki spędzone na brydżyku :) super!!

A jesli chodzi o urlop to aktualnie wybieramy się z mężem na Dominikanę - lecimy jutro z Monachium na 2 tygodnie :D
Stara Gwardia
monikowo - super pomysł z tym tematem :)

A w zeszłym roku byliśmy na Słowacji w Liptovskim Mikulasie (to tam gdzie powieszono janosika).
a w Żabim Dworze, przy ul Strążyskiej w Zakopanem dają przepyszną kwaśnicę z żebrem Janosika ;)

A jesli chodzi o urlop to aktualnie wybieramy się z mężem na Dominikanę - lecimy jutro z Monachium na 2 tygodnie :D

udanej wyprawy! wróćcie do nas!

a propos komarów: w warszawskim zoo różne zwierzęta mają swoich sponsorów, którzy nimi się opiekują; np nosorożcem pancernym, Hugonem, opiekuje się Bumar. Informują o tym tabliczki wywieszone przy wybiegach.
Natomiast przy jałowcach sabińskich rosnących wokół fontanny jest tabliczka informująca, że komary zamieszkujące zoo są sponsorowane przez gości ZOO. Ilekroć ją widzę, bardzo mnie bawi, bo faktycznie, któregoś roku trudno było się od nich opędzić ;) szczególnie tam :D

--- Ostatnio edytowane 2011-06-02 13:17:38 przez pajesia ---
Stara Gwardia
Kochane ja powoli zbieram sie do wyjazdu.
Bedzie mi bardzo brakowac czytania forum i pisania z Wami - uzaleznilam sie od tego forum :) Wiec pewnie lezac na plazy bede sie zastanawiala co tam u Was :)
Pozdrawiam cieplo!! B-)
Stara Gwardia
Udanego! :) A pomyśl ile do czytania będzie jak wrócisz, ja ostatnio przestałam wyrabiać z czytaniem, kiedy wchodziłam raz dziennie na forum.

Od siebie nie mam za bardzo co dorzucić, bo uwielbiam podróże i w sumie każde miejsce ma "coś", nawet jeżeli jest to zapadła dziura bez cywilizacji. Nie znam miejsca, które nie ma żadnych zalet ;) Oczywiście, są takie które mają ich więcej. Ja lubię Beskidy, Słowację, taki Kazimierz chociażby. Ja z tych osób, które dostrzegają jaka Warszawa jest ładna, więc nie potrafię polecić konkretne miasta i miejsca ;)
Administrator
Kochane ja powoli zbieram sie do wyjazdu.
Bedzie mi bardzo brakowac czytania forum i pisania z Wami - uzaleznilam sie od tego forum :) Wiec pewnie lezac na plazy bede sie zastanawiala co tam u Was :)
Pozdrawiam cieplo!! B-)
Wypoczywaj kochana a jak wrócisz i zaczniesz szyć :> to ho ho :)

Mistrzyni Krawiectwa
Fantastycznego wypoczynku:D

Moje najbliższe plany wakacyjne koncentrują się na razie wokół wyprawy do sklepu z farbami, będę mogła w praktyce przetestować moje teoretycznie ulubione kolory;D

14 stron: 1 2 3 4 5 6 7 > »

Zaloguj się aby napisać odpowiedź.