Wersja do druku

7 stron: < 1 2 3 4 5 6 7 >

Krawiec-Filozof
Może będzie dla Ciebie jakimś ułatwieniem, kiedy sobie rozrysujesz te formy na wydruku wzoru tkaniny.
Zakładam, że jest tak zorientowany, jak ten dolny, jeśli tkanina jest drukowana.
Ale może też być wzór powtarzalny "tapetowo", jak na górze, choć takie nadruki spotyka się nadzwyczaj rzadko.

Zbych
https://www.facebook.com/Zibiasz

Załączone obrazy

Obrazy zostały zmienione. Kliknij przycisk 'Opublikuj' aby zapisać te zmiany!
Stara Gwardia
Widzicie, ja z góry już założyłam, że materiał układa się tak, jak Zibiasz pokazał na dole, więc tu ma te 150cm tzn. na wysokość wzoru w pionie + ten czarny i biały kawałek materiału.
Nie pomyślałam nawet, że może być inaczej XD

Materiał bardzo mi wpadło oko i się podoba, ale kurczę wg mnie tani nie jest, a do tego przesyłka jeszcze :<
Stara Gwardia
Jeszcze go nie wybrałam.Podoba mi się, nie ukrywam i chciałabym mieć z niego sukienkę, ale zdaję sobie sprawę, że może akurat nie za bardzo się nadawać. Kupić nie sztuka, ale szkoda pieniędzy, jeśli miałby leżeć, bo nie skroję z niego tak, by sukienka potem wyglądała.

W ogóle powinnam patrzeć na materiały jednokolorowe na początek, lub z wzorek a 'la łączka, czy podobne, by wam głowy nie łamać, czy uda się z tego taką, czy inna sukienkę uszyć, czy nie XD

Widzicie, z lalkami nie mam tego problemu XD

--- Ostatnio edytowane 2013-07-09 19:56:28 przez mio ---
http://bemax.pl/tantra-2.html
http://bemax.pl/kant-31.html
jeden z nich jest wzdłuż beli, a drugi wszerz.
Stara Gwardia
Widzę już o co chodzi :) Dzięki.

Powinnam obejść te 3 sklepy, jakie mam niedaleko i zobaczyć co dają, zamiast gmerać w internecie XD
Ja tak zrobiłam, bo dzianina była włoska i miała szer. 130 czy 138 cm. Rozłożyłam wykrój (na szczęście ten pojedynczy Burdy) a sprzedawca czekał cierpliwie aż sobie porachuję w głowie i się zdecyduję. Nikt się ze mnie nie śmiał.
Krawiec-Filozof
Jeszcze go nie wybrałam.Podoba mi się, nie ukrywam i chciałabym mieć z niego sukienkę, ale zdaję sobie sprawę, że może akurat nie za bardzo się nadawać. Kupić nie sztuka, ale szkoda pieniędzy, jeśli miałby leżeć, bo nie skroję z niego tak, by sukienka potem wyglądała.

W ogóle powinnam patrzeć na materiały jednokolorowe na początek, lub z wzorek a 'la łączka, czy podobne, by wam głowy nie łamać, czy uda się z tego taką, czy inna sukienkę uszyć, czy nie XD

Widzicie, z lalkami nie mam tego problemu XD

--- Ostatnio edytowane 2013-07-09 19:56:28 przez mio ---
Łam nam głowy jak najczęściej! Od tego jest forum! :)
Materiał jest faktycznie ciekawy i kiecka z niego byłaby super-galanto, jeśli wyjdzie prawidłowo.:)
I już nie bądź taka skromna! Potrafisz! Tylko się przygotuj dobrze, obejrzyj materiał przed kupnem, spróbuj sobie wyobrazić, jak się ułożą formy wobec nadruku, prześpij się z tematem, przemyśl i ruszaj do ataku :)
Tak mi się wydaje.
A przy tej wielkości wzoru jest mało prawdopodobne, żeby był zorientowany "tapetowo".
Miej zawsze w pamięci, że nie musisz układać form na tkaninie ciurkiem, tylko możesz je zamieniać miejscami, jeśli dzięki temu łatwiej spasujesz kawałki nadruku.

Zbych
https://www.facebook.com/Zibiasz
Stara Gwardia
Już widzę, jak się w sklepie rozkładam z wykrojem i rozwijam im materiał, by sobie przymierzyć XD :D
Ja tak zrobiłam, bo dzianina była włoska i miała szer. 130 czy 138 cm. Rozłożyłam wykrój (na szczęście ten pojedynczy Burdy) a sprzedawca czekał cierpliwie aż sobie porachuję w głowie i się zdecyduję. Nikt się ze mnie nie śmiał.

Ze mnie też by się nikt nie śmiał. Obawiam się bardziej morderczego spojrzenia :)
Ale, ale...jak znajdę materiał ciekawy, o innej szerokości, to przytacham wykrój do sklepu.

Jeżeli z łączkami Ci nie po drodze, to może to Ci się spodoba: http://www.tkaninysklep.pl/index.php?v=s&pid=001-514
Kupiłam sąsiedni, ładnie się leje, będzie bluzka. Co do sprawowania się w upały, to jeszcze nie wiem, nie uszyłam.

7 stron: < 1 2 3 4 5 6 7 >

Zaloguj się aby napisać odpowiedź.